Ankara ÖRNEK VATANDAŞ

ÖRNEK VATANDAŞ

29.09.2016 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

ÖRNEK VATANDAŞ

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde çevre gönüllüsü Halil Altındağ, oturduğu apartmanın çevresini komşularıyla birlikte her gün temizliyor.
Şereflikoçhisar’ın Eley Mahallesi’nde ikamet eden Halil Altındağ, çevre temizliğine gösterdiği duyarlılığın ilkokul yıllarından başladığını, öğretmenlerinin kendisini temizlik kolunun başkanı yaptığını, derse başlamadan arkadaşlarının tırnaklarını, mendillerini kontrol ettiğini belirten Altındağ, temizlik konusundaki hassasiyetini şöyle anlatıyor:
“Arkadaşlarımın kişisel temizliğine baktıktan sonra, okulumuzun bahçesinin temizliğini yaptırırdım. Bu çevre temizlik alışkanlığım şu ana kadar devam ediyor”.
Altındağ, “Avrupa’dan yaz tatili için geldiğimde, Ülkemde 5-6 ay kalıyorum. Her akşam evimin çevresine, yerlere atılmış çöpleri topluyorum. Benim bu davranışım komşularım tarafından eleştiriliyordu. Şimdi komşularımla birlikte çevremize atılan çöpleri topluyoruz. Benimle çevre temizliği yapan komşularımda yerlere atılmış çöplerden rahatsız oluyorlar ve özensiz davranış sergileyen vatandaşlara tepki gösteriyorlar. Bu alışkanlığımızı kendimiz uygularsak, çocuklarımız da görecek ve yaşadığı yerleri kirletmeyecekler. Uygar insan çevresine çöp atmayan, kirletmeyen insandır”.