Cadde Orta Dünya’dan Aşık Veysel’e...

Orta Dünya’dan Aşık Veysel’e...

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin Frodo’su Elijah Wood, Çeşme Babylon’da DJ kabinindeydi. Wood, arkadaşı Turquoise Wisdom’ın ortak müzik projesi ‘Wooden Wisdom’, Aşık Veysel’den Barış Manço’ya uzanan, saykodelik esintili performans sergiledi. Gecenin sonunda Wood ile sohbet ettik.

Orta Dünya’dan Aşık Veysel’e...

‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinde Frodo karakterini canlandıran Elijah Wood ve arkadaşı Turquoise Wisdom’ın ortak müzik projesi “Wooden Wisdom”, saykodelik esintiler taşıyan Türk müziklerine odaklandıkları DJ performanslarıyla önceki gece Çeşme Babylon’da 4 saat sahnede kaldı.

Saykodelik şarkılar
Elijah Wood, Bant Mag.’ın 10. yıl etkinlikleri kapsamında, Birlikte Hayata sponsorluğunda ikinci kez geldiği Türkiye’de, üçüncü kez DJ’lik yeteneklerini sergiledi.
Setinde Esin Afşar’dan ‘Zühtü’, Özdemir Erdoğan’dan ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, Barış Manço’dan ‘Zordur Almak Bizden Kızı’, ‘Hal Hal’, Şenay’dan ‘Dalkavuk’, Deniz Erkanat’tan ‘Helal Olsun’ ve Neşe Alkan’dan ‘Tut Kalbimi’ gibi birçoklarının yakından bildiği veya unuttuğu şarkıları çalan ekip kendilerini dinlemeye gelenleri şaşırtmayı başardı.
Çeşme Babylon’daki 4 saatlik performansının sonuna doğru çıplak ayakla sahnede dolaşan Elijah Wood ile performans sonrası sohbet ettik. Wood, “Türk sound’larını yurtdışındaki performanslarınıza da taşıyor musunuz? Nasıl tepkiler alıyorsunuz?” sorusuna kendi dilinde altını fazlasıyla çizerek “Killer!” (Öldürücü, etkileyici...) cevabını verdi.
Türkiye müziğine uzun süredir ilgisi olduğunu, internetten şarkıları edindiğini anlatan Elijah Wood, bir gün Bant Mag’dan gelen davete ise tabii ki çok sevinmiş: “Disko ve saykodelik eski Türk şarkılarını beğeniyorum. Bu tarz müzik yapan Türk sanatçıların plaklarını arşivime eklemekten ve dünyanın farklı yerlerinde çalmaktan keyif alıyorum.
Barış Manço, Erkin Koray, Selda Bağcan ve performanslarımda yer verdiğim sanatçılar çok özel isimler. Bir süredir Türkçe müzik dinliyorum. Ama bazı şarkılar maille bana ulaştı. Özellikle Özdemir Erdoğan’ın seslendirdiği Aşık Veysel şarkısı ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ parçasını müziklerimiz arasına ekledik. Sadece Türkiye’de değil dünyada nerede çalarsak çalalım beğeniliyor.”

‘DJ’likten keyif alıyorum’
Sinemaya devam ettiğini eylül ayında yeni filminin çekimlerine başlayacağını anlatan Elijah Wood, DJ’lik dışında farklı bir müzik yeteneği olup olmadığı sorusuna, “Sadece DJ’lik yapmaktan keyif alıyorum” dedi. Çaldığı şarkıların plaklarını almayı tercih ettiğini, plak çalmanın öneminin farkında olduğunun altını çizen Wood, kendi plak şirketini kapatmadığını sadece bir süredir ilgilenemediğini anlattı. Türk müziği ve yemekleri sevdalısı Elijah Wood’u Türkiye’de daha fazla göreceğimiz kesin gibi görünüyor.