Teknoloji Orta Segmentin Kral Adayı Huawei Honor 5C Tanıtıldı!

Orta Segmentin Kral Adayı Huawei Honor 5C Tanıtıldı!

28.04.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

Çinli Huawei yeni nesil orta segment telefonu Huawei Honor 5C’yi resmi olarak tanıttı. İşte yeni telefonun fiyatı ve tüm teknik özellikleri…

Orta Segmentin Kral Adayı Huawei Honor 5C Tanıtıldı

Android ekosisteminin %86‘lık kısmı orta segment telefon kullanıcılarından oluşuyor. Bizler genellikle amiral gemisi modellere öncelik veriyoruz ama satılan telefonların ortalama fiyatlarının 220 dolar seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Orta segment olarak adlandırılan bu ürün grubunun en iddialı telefonlarından birisi olan Huawei Honor 5C bugün yapılan bir lansmanla tanıtıldı.

Haberin Devamı
Huawei Honor 5C Fiyatı Sizi Şaşırtacak

Bu telefon için “Kral Adayı” diyoruz zira telefonun fiyatının 139 dolar olduğunu hemen belirtelim. Teknik özelliklerden daha önce telefonun fiyatını belirtelim ki; siz de buna göre telefonu değerlendirin.

Huawei Honor 5C Teknik Özellikler

Öncelikle telefonda Huawei tarafından geliştirilen yeni nesil Kirin 650 işlemci var. 4 adet 2.0GHz hızında çalışan Cortex-A53 ve 4 adet 1.7GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşan bu işlemcinin orta segment telefonlar arasında (saat hızlarından dolayı) en hızlı işlemcilerden birisi olacağını düşünüyoruz.

5,2 inç Full HD IPS LCD ekran ile gelecek olan Honor 5C, 16 GB Hafıza ve 2 GB RAM Gücü ile gelecek. 13 megapiksel gelişmiş özelliklere sahip arka kameraya 8 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Hem arka hem de ön kameranın f/2,0 diyafram aralığına sahip olduğunu belirtelim.

Haberin Devamı

Honor 5C ülkemizde satışa sunulur mu bu belirsiz bir durum ama özellikle bu telefonun Honor 7 ve GR5 gibi GSM Operatörleri tarafından havada kapılacağını söyleyebiliriz. Şimdi sizin Honor 5C gelirse fiyatı ne olur dediğinizi duyar gibiyiz. Bu konuda da hemen ufak bir araştırma yaptık ve yurt dışında 139 dolara satılan telefonların ülkemizde 550 TL bandından satıldığını gördük. Honor 5C bu fiyattan ülkemize giriş yaparsa büyük bir başarıya imza atabilir…

Hızlı Şarj Lideri Oppo VOOC Teknolojisi Nedir?