Muğla ORTACA’DA "BÜYÜYÜNCE NE OLSAM’’ PROJESİ

ORTACA’DA "BÜYÜYÜNCE NE OLSAM’’ PROJESİ

03.05.2016 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

ORTACA’DA BÜYÜYÜNCE NE OLSAM’’ PROJESİ

Muğla’nın Ortaca ilçesinde ‘’Büyüyünce Ne Olsam’’ projesi kapsamında minik öğrenciler Ortaca Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret etti.
Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu öğrencileri Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz’ı ziyaret ederek ‘’Büyüyünce Ne Olsam’’ projesi kapsamında hazırladıkları soruları sordu. Ortaca Adliyesinde mahkeme salonunu ve ilgili birimleri gezen öğrenciler, Başsavcı Yılmaz’dan mesleği ve kariyeri hakkında bilgi aldı.
Öğrenciler ile tek tek ilgilenen Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, öğrencilerin hukuka ilgi duymalarını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.
Okullarında hazırladıkları ‘’Büyünce Ne Olsam’’ Projesi kapsamında 95 öğrencinin ilerde yapmak isteyebilecekleri meslekler hakkında fikir sahibi olmasını amaçladıklarını belirten Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlkokulu Müdürü Önder Aktaş, ‘’Öğrencilerimiz proje kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Yılmaz beyi ziyaret etti. Aslında ilk olarak Ortaca Kaymakamımız sayın Fatih Ürkmezer’i ziyaret etmeyi planlamıştık ama kendisi seminerde olduğu için Cumhuriyet Başsavcımızı ziyaret ettik. Bir sonraki ziyaretimizi Ortaca Kaymakamımıza yapacağız. Sayın savcımız kendi kariyerinin yanı sıra mesleki anlamda öğrencilerimize çeşitli bilgiler aktardı. Öğrencilerimize vakit ayırdığı ve sorularını içtenlikle yanıtladığı için sayın Başsavcımıza çok teşekkür ediyorum. Hakimlik, savcılık ve avukatlık meslekleri ile ilgili bilgi alan öğrencilerin, mesleklerin icra edildiği ortamları görüp, yaşayarak öğrenmelerini, başarılı insanları rol model almalarını, kendilerini keşfetmelerini ve hedef koymalarını istiyoruz’’ diye konuştu.
Aktaş, okulun rehber öğretmeni Şerife Önkaş Yarımca ile birlikte proje kapsamında Ortaca Kaymakamı ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürünü de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
Başsavcı Yılmaz, ziyaretine gelen öğrencilere hediye verdi. Öğrenciler bir süre Başsavcı ile sohbet ettikten sonra savcılık makamından ayrıldı.