Muğla ORTACALI GENÇ TİYATROCULAR ‘’DOKUZ CANLI’’ OYUNUNU SERGİLEDİ

ORTACALI GENÇ TİYATROCULAR ‘’DOKUZ CANLI’’ OYUNUNU SERGİLEDİ

31.05.2016 - 21:59 | Son Güncellenme:

.

ORTACALI GENÇ TİYATROCULAR ‘’DOKUZ CANLI’’ OYUNUNU SERGİLEDİ

Ortaca Anadolu Lisesi tiyatro gurubu öğrencilerinin hazırladığı ‘’Dokuz Canlı’’ oyunu izleyiciler ile buluştu.
Önceki yıllarda “Vatan Yahut Silistre” , “Cimri”, “Kibarlık Budalası” gibi ölümsüz eserleri Ortaca halkına sunan Ortaca Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu, 10. oyunu olan “Dokuz Canlı” komedisini sergiledi.
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Genç Kalemler Projesi’’ etkinliği kapsamında da bu yıl birincisi yapılan tiyatro faaliyetleri bünyesinde jüri önüne çıkan ekip beğeni topladı.
Oyunu hazırlayan Ortaca Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Halis Öz “Yöremiz insanının gerçeklerini anlatan bu oyunda halkımıza iyi bir oyun zevki tattırdığımız için mutlu olduk’’dedi.
Trajikomik bir oyun örneği sergileyen Ortaca Anadolu Lisesi öğrencilerinin izleyiciler tarafından takdir edildiğini dile getiren Öz, ‘’Tayfun Türkili’nin yazmış olduğu iki perdelik oyunda, karısını aldatan ve ondan boşanmak isteyen bir adamın düştüğü komik durumlar öne çıkıyor. Karısının boşanmak istemediği bir adam, her defasında başarısız olurken sevgilisinin de yönlendirmesiyle yeni öldürme planları deniyor fakat başarılı olamıyor. En sonunda boşanmak istemeyen kadın, kocasını ve onun sevgilisini öldürerek imkansız bir aşk intiharı süsü veriyor. Ardından oyunda garson olarak gördüğümüz sevgilisi ile olay yerinden uzaklaşıyor’’ diye konuştu.