Balıkesir ORTAK AKIL KARESİ’DE BULUŞTU

ORTAK AKIL KARESİ’DE BULUŞTU

29.09.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

.

ORTAK AKIL KARESİ’DE BULUŞTU

Türkiye Kent Konseyi Birliği Yürütme Kurulu, bölge toplantısını Balıkesir’in Karesi ilçesinde yaptı.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret eden birlik üyeleri, Balıkesir’in tarihi bölgelerini gezdikten sonra Karesi AVM’de yürütüme kurulu toplantısı yaptı. Açılış konuşmasını yapan Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kuva-i Milliye şehrinde insanların kendilerini güvende hissederek yaşadıkları kentler hayali ile yola çıktıklarını, bu yolculuğun anlam ve önemini bilerek çalışmalarını özenle yürüttüklerini söyledi. Gönüllü duruşun yolculuğunun inançla devam edeceğini belirten Mürsil Sabancı, "Bu noktada Kent Konseyi gönüllülerinin paylaşımlar ile zenginleşip çoğalacağına yürekten inanıyorum" dedi.
Kent konseylerinin 2006 yılında İçişleri Bakanlığının hazırladığı yönetmelikle hayata dahil olduğunu belirten Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen, "Kent konseylerinin yerelde demokrasinin yaygınlaştırılması, hemşehricilik hukuku, ortak akıl ve çoklu iletişim anlayışını sağlamak en önemli işlevlerinden birisidir" dedi.
24’ü büyükşehirde toplam 188 kent konseyi olduğunu vurgulayan Sarışen,"Balıkesir Vali Ersin Yazıcı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yaptığımız ziyaretlerde kent konseylerinin önemini anlattık" dedi.