Malatya ORTAK DEĞERLER PLATFORMU, İDAM KARARINI KINADI

ORTAK DEĞERLER PLATFORMU, İDAM KARARINI KINADI

17.05.2015 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

ORTAK DEĞERLER PLATFORMU, İDAM KARARINI KINADI

Mısır’da, halkın yüzde 52 oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararına tepki büyüyor. Malatya’da, Ortak Değerler Platformu, idam cezasını kınadıklarını açıkladı.
Basın toplantısında konuşan Ortak Değerler Platformu basın sözcüsü Hüseyin Polat, Mısır tarihinin yüzde 52’lik temsiliyle en meşru hükümeti ve başkanının gayrimeşru bir yöntemle, darbe yaparak görevden uzaklaştırıldığını belirterek “Bu darbe demokrasiyedir, özgür iradesiyle liderini belirleyen Mısır halkınadır. Bu darbe Mısır halkının şahsında tüm dünya halklarını ve özellikle de Müslümanları derinden yaralamıştır” dedi.
Polat, Batının onayıyla büyük katliamların işlendiğini, çocuk, kadın, yaşlı ayırt edilmeksizin binlerce masum insanın Mısır’da hunharca katledildiğini belirtti. Demokrasi havarisi kesilen batının bu katliama sessiz kaldığını ifade eden Polat, “En acısı bu darbe ve katliama psikolojik ve maddi destek sağlayan Körfez ülkelerinin tutumudur. Batının bu vahşetine destek vererek tarihin sayfalarında yerli işbirlikçi olarak yerlerini almışlardır” diye konuştu.
Mısır halk devriminin sembol ismi meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında uydurma gerekçelerle idam kararı verildiğini söyleyen Polat, “Oysa aynı mahkeme 30 yıllık zulmüyle ülkeyi yöneten Hüsnü Mübarek’e komik bir ceza vererek aslında adalet anlayışını ortaya koymuştur” dedi. Bu halin klasik darbeci duruşu olduğunu anlatan
Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz bu fotoğrafı ülkemizdeki 60, 70, 80 ve 90’lı yılların darbelerinden tanıyoruz. Biliyoruz ki benzeri Mısır’da yürürlüğe konmuştur.
Bilinmelidir ki; insan hak ve özgürlüklerinin savunucuları, artık batının küçümsediği üçüncü dünya halklarıdır. Ortaya koydukları bu darbeci tavır ile katliamlar, mazlumların hak, özgürlük ve adalet savunuculuğunu gölgelemeyecektir. Zülme karşı mazlumlar her geçen gün güçlenmektedir. Biliyoruz ki insanlığa huzur ve saadeti, batının maskeli yüzü değil, mazlumların açık, vicdanlı, merhametli, demokrasi ve insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, adil, paylaşımcı duruşu getirecektir. Bu gün bu haksızlığa karşı sesimizi yükseltmenin vaktidir. Bu vesileyle ortak değerler platformu olarak bu hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz ve bu yanlıştan derhal dönülmesini istiyoruz.”
Polat, bu hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin her platformda güçlenerek devam edeceğini belirterek 19 Mayıs 2015 Salı günü öğle namazını müteakip Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla Yeni Cami meydanında kitlesel basın açıklaması yapılacağını sözlerine ekledi.