Gündem Ortak ibadet yeri açalım

Ortak ibadet yeri açalım

26.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gönderdiği belgelerde, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Papa II. John Paul’le yaptığı yarım saatlik sır görüşmeye ilişkin ilginç bilgilere yer verdi.

Ortak ibadet yeri açalım

Görüşmeyi dönemin Zaman gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya’nın ayarladığı vurgulanan belgede şöyle denildi: “Gülen, 9 Şubat 1998 saat 09:00’da Vatikan’da Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Francis Arinze ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı

‘İki sayfalık Türkçe mektup verdi’

Gülen, muhatabına Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde çeşitli dinleri inceleyen bir üniversite kurulmasını ve Filistin’in El Halil kentinde olduğu üzere, Müslüman ve Hristiyanlar için ortak bir ibadet yeri açılmasını istediklerini kaydetmiştir. Gülen aynı gün saat 11.00’de Papa John Paul II ile görüşmüş, bu görüşmede 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in, Hazreti İsa’nın 2000. doğum günü vesilesiyle Papa’yı Türkye’ye davetini hatırlatmış, bu konuda kendilerinin de evsahipliğinde yardımcı olabileceklerini, mütasavver, ziyaret arasında şayet Kudüs’e gitmeyi de arzu ederlerse, Yaser Arafat ile bu konuda görüşebileceğini ifade etmiştir. Gülen görüşme sırasında Papa’ya ayrıca, konuşmasında dile getirdiği konuları içeren iki sayfalık Türkçe bir mektup da tevdi etmiştir.”