Ortanca Nasıl Renklendirilir?

Ortanca çiçeği değişik renkleriyle gördüğümüz ancak rengini toprağında bulunan maddelere göre değiştiren bir çiçek. Ortanca çiçeği renklendirme yöntemini deneyerek siz de mavi, mor veya başka renk ortanca elde edebilir, var olan ortancanın rengini değiştirebilirsiniz.

Hydrangeaceae familyasına mensup ortanca çiçeğinin yeşil olmasının sebebi bitkinin doğasındandır. Ancak toprakla bulunan mineraller ile ortanca çiçeği renklendirme yapılabilir. Ortancanın dünya üzerinde 80 kadar doğal türü vardır ve anavatanı Japonya’dır.

Haberin Devamı

Kasımpatı bakımının püf noktaları

Ortancanın renk değiştirmesi için gereken topraktaki pH değerini değiştirmektir.

Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip bir süre sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü ortanca topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir.

Ortanca mavileştiren yöntem

Ortanca mavi renk açması için topraktaki asit seviyesini arttırmalısınız. Ortanca mavileştirici olarak satılan takviyeler aslında temelde alüminyum sülfat içeren gübrelerdir.

Doğal yoldan ortanca mavileştirme yöntemi ise hayvan gübresidir. İlkbahar sonu ve sonbahar başı arasında ayda iki defa yaprak çürüğü ve büyükbaş hayvan gübresi koyarsanız ortanca rengi mavi olur.

Pratikse.com

Facebook/pratikse

Instagram/pratikse