Gündem CENNETE BETON

CENNETE BETON

17.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz’in en iyileri listesinde yer alan Kaş’taki el değmemiş İnceboğaz Plajı, piknik ve mesire yeri olacak. Cennet plaja beton dökülüp, taş döşenecek

CENNETE BETON

Antalya’nın Kaş Belediyesi, ilçenin en iyi plajları listesinde yer alan İnceboğaz Plajı’nı piknik ve mesire yeri olarak yeniden düzenleyecek. Plajda kır gazinosu, soyunma kabinleri ve büfeden oluşan 40 metrekarelik kapalı alan oluşturulacak. Sahip olduğu doğal dokusu nedeniyle ’en iyiler’ arasında yer alan plaja beton dökülüp doğal kayrak taşı döşenecek.

Haberin Devamı

Kaş Belediyesi tarafından Orman ve Su işleri Bakanlığı’ndan kiralanan plaj, yarın piknik ve mesire yeri olarak düzenlenmesi için belediye tarafından ihaleye çıkarılıyor.

10 santim beton

Plajda 12 metrekare alanlı soyunma odası ve tuvalet, 6 metrekare alanlı büfe, 22.50 metrekare kapalı alanlı kır gazinosu yapılacak. Bununla birlikte ahşap pergole ve korkuluk, 50 tonluk betonarme su deposunun yanı sıra, alan doğal kayrak taşıyla kaplanacak. Taşların döşenmesi içinse plaja 10 santimetre kaba beton dökülecek. Ancak inşaat yasağı nedeniyle 1 Temmuz-30 Eylül arasında çalışma yapılmayacak. Fakat Kaş Belediyesi, ihale öncesi Nisan ayında plaja iş makinelerini sokarak bir dizi düzenleme çalışması yaptı. 3. Derece Doğal sit statüsü bulunan alanda plaja kadar inen yol açıldı, teraslama yapıldı ve çeşitli bitkiler sökülerek palmiye ve zeytin ağaçlarıyla peyzaj çalışması yapıldı.

Haberin Devamı

‘Doğal doku bozulmasın’
Belediye tarafından işletilecek İnceboğaz Plajı’nda Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun alana ilişkin kullanım kararları ise, belediyenin yapmak istediğinden daha fazlasına izin veriyor. Doğal dokunun bozulmaması uyarısında bulunan komisyon, mesire alanı içinde doğal taş kaplamaya ise izin verdi.

Yazarlar