Gündem Oslo ve Habur ihanet değildi

Oslo ve Habur ihanet değildi

10.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sürecin bozulmasında FETÖ’cü polislerin büyük rolü var diyen eski MİT Müsteşarı Taner, “Oslo ve Habur ihanet değildi. Oslo doğru başladı, yanlış devam etti, Habur’da öldü” dedi

Oslo ve Habur  ihanet değildi

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda tarihi açıklamalar yapan eski MİT Müsteşarı Emre Taner şunları söyledi:
MİT 15 TEMMUZ’U ALAMADI: 15 Temmuz bir çok dersi getirip önümüze koymuştur. Suçlayarak bir yere gitmemiz mümkün değildir. Ama özeleştirimizi de erkekçesine, açıkçasına yapmak mecburiyetindeyiz. Yapamadık. Alamadık. Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’da bir ihtilale sebebiyet verebileceğini alamadı bu gizli servis.
BENDEN SONRA MİT’E SIZDI: Benim dönemimde FETÖ’nün sızması sıfıra yakındır. Benden sonrasını bilemem. Son dönemde bu girmelerin daha rahat olduğu izlenimi var.
ORTAKLIĞI KABUL ETMEDİK: Gülen’in bize yanaşma sebebi, himaye arıyorlardı. Ne para ne pul önemli motiftir. Böyle ilişkiye girildiğinde ortak olacaksınız, tarafımızdan kabul edilmedi, pişman değilim.
KUMPAS KURDU: 7 Şubat’ta Gülen beni ve Fidan’ı yargı önüne çıkarmak için kumpas kurdu. Biz OSLO sürecine, ‘yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın’ diye girdik. Çok taraflı uluslar arası konferansa götürmek istiyorlardı aleyhimize. Oslo ihanet değildir. Oslo, kanın durdurulması için yapılmış hadisedir. Gizli servisler mayını temizler arkadan siyaset girer.
HABUR YANLIŞA DÖNDÜ, ÖLDÜ: Habur’da süreç neden bozuldu sorusu üzerine Taner şunları söyledi; Sürecin bozulmasında FETÖ’cü polislerin büyük rolü var. Çocuklarınız gelecek diye ailelere haber salındı. Tersine infial gösterisine dönüştürüldü. Habur’un sınırdaki oyunu budur. Para, propaganda Avrupa’da. Silah Kandil’de. Beyin İmralı’da. Bu 3’ü birbiriyle yarışır. Habur’da iş doğru başladı, yanlışa döndü, öldürüldü.
OSLO’DA BAŞARIYI İSTEMEDİ: Cemaat, çözüm sürecinin mevcut hükümet eliyle başarılmasından rahatsızdı. Çözümün olmasını istemeyenler Oslo’ya sızdırdı. Oslo masa başında oturanlar, Norveç, İngiliz gizli servisi hattını bağlamış. FETÖ, bu hükümetin çözmesinden rahatsız olmuşlardır.
FETÖ’NÜN BOYU KISA KALIR: 15 Temmuz faciadır. Sadece FETÖ’nün anlayışı ile realizi edilemez. FETÖ’nün boyu kısa kalır. 2.3. darbeden endişe edilirse, arkadaki küresel akıl göz ardı edilmesin.
GÜLEN DAKİKA FARKIYLA KAÇTI: Ümraniyedeki evine girdik. Yatağı sıcaktı, kendi yoktu. Çünkü emniyet haber vermiş.
ÖNLEM ALINMALI: Darbe işinden sonra başarısızlık olursa ondan sonra suikast gelir. Güvenlik son derece önemlidir. DEAŞ gibi kendini kaybetmiş örgütleri de dahil ederseniz, özel önlemler alınması lazım.