Bilecik OSMANELİ'DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI

OSMANELİ'DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI

18.03.2014 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

OSMANELİDE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI

Bilecik’in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir kutlama programı düzenledi.
İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osmaneli İlçe Jandarma Karakolu'nda görevli Jandarma Başçavuş Osman Görgel yaptı. Görgel, konuşmasında, “Türkler, Çanakkale’yi zorlayan, çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. İşte bizler bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını anacak, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutlayacağız. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Hepsini saygıyla yad ediyoruz. Çanakkale Savaşı sırasında 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek askerlerini şahlandıran Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale’de vatanı ve namusu için savaşıp şehit olmuş askerlerimizin ruhları şad olsun" dedi.
Daha sonra tören Osmaneli Belediyesi Sosyal Hizmetler salonunda devam etti. Burada örgencilerin sergilediği oyunlar, söylediği şiirlerin ardından hediyeler verildi, Şehitlik ziyaret edilerek dua ve fatihalar.
Törenlere, Osmaneli İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, Belediye Başkan adayları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri ve örgenciler katıldı.
Ayrıca bu gece Fatih Camii'nde Osmaneli Müftülüğü tarafından şehitler için Mevlidi-i şerif okutulacağı belirtildi.