Gündem Osmangazi’de bayram mesaisi

Osmangazi’de bayram mesaisi

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatili başlamadan, trafiği başladı. Dün TEM otoyolunun Bolu kesiminde yoğunluk oluşurken, açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü’ne ise ilgi büyük oldu

Osmangazi’de bayram mesaisi

Osmangazi Köprüsü önceki gün 24.00’ten itibaren ulaşıma açıldı. Ulaşımın bayram tatilinin son gününe kadar ücretsiz olmasıyla birlikte Kocaeli ve Yalova’da bulunan birçok kişi köprüye akın etti. Köprüyü merak edenler gece ulaşımın aksamasına neden oldu. Köprünün Yalova ve Kocaeli istikametlerinde sağ şeritler fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu.

Eskihisar boşaldı

Herkes ‘selfie’ yaparken, görevliler vatandaşları yolda durmamaları için uyardı. 3’er şeritli köprüde sağ şeritte duranlar nedeniyle zaman zaman kaza tehlikeleri de oluştu.

Eskihisar’da ise Osmangazi Köprüsü’nün açılması ve geçişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte feribotlara ilgi azaldı. Köprüden bayram tatili boyunca geçişlerin bedava olması nedeniyle sürücüler Eskihisar yerine Osmangazi Köprüsü’nü tercih etti. Köprüden geçişin bedava olduğunu bilmeyenler ise feribotları kullandı. Bazı sürücüler, gazetecilerin köprünün bedava olduğunu söylemesi üzerine Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak üzere geri döndü. Eskihisar ile Topçular arasında 18 feribot karşılıklı olarak çalışmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Uzun konvoylar oluştu

Ramazan Bayramı tatiline erken çıkanlar TEM’in Ankara yönünde yoğunluğa yol açtı. TEM’in Abant, Bolu, Yeniçağa ve Gerede kesimlerinde görülen yoğunluk, zaman zaman maddi hasarlı kazaların da meydana gelmesiyle arttı. Uzun araç konvoyları oluşurken trafik bazen durma noktasına geldi. Kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra trafik akışı devam etti. Güzergahta aralıklarla trafik yoğunluğu yaşansa da ciddi aksaklık meydana gelmedi.

87 kamerayla izlenecek

Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezi Bakım İşletme Şefi Murteza Beşiroğlu, karayolları ekiplerinin Kaynaşlı-Abant Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik yolun yoğunluk yaşanan 16 kilometrelik bölümünün 87 kamerayla izlendiğini söyledi. Kameralı takip sayesinde kaza, yolda kalan araç ve trafik yoğunluğuna neden olan unsurların anında tespit edilerek hızlı müdahale sağlandığını anlatan Beşiroğlu, “Güzergahtan 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 400-500 bin araç geçişi bekliyoruz.

Haberin Devamı

Köprüde ilk kaza

Osman Gazi Köprüsü’nün çıkışında dün ilk kaza meydana geldi. Murat G. (22), otomobiliyle Yalova yönünden gelip köprüyü geçtikten sonra çıkışlara karar veremedi ve bariyerlere çarptı. Kazada otomobil ağır hasar görürken, sürücü Murat G. hafif sıyrıklarla kazayı atlattı. Kazanın şokunu üzerinden atan Murat G. cep telefonu ile aradığı ailesine haber verdi. Kazaya karışan otomobil Karayolları Müdürlüğü’ne ait çekiciyle yoldan kaldırıldı.