Bursa OSMANGAZİ’DEN GAZZE’YE KARDEŞLİK ELİ

OSMANGAZİ’DEN GAZZE’YE KARDEŞLİK ELİ

23.07.2014 - 12:55 | Son Güncellenme:

.

OSMANGAZİ’DEN GAZZE’YE KARDEŞLİK ELİ

Osmangazi Belediyesi, Filistinli vatandaşlara daha fazla destek sağlayabilmek amacıyla Gazze’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri ile kardeş belediye oluyor.
AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İsrail tarafından Gazze’de sürdürülen zulme tepkisini dile getirdi. Gazze’ye yapılan saldırılara tepki olarak geçtiğimiz günlerde belediyenin sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünleri kaldırdıklarını hatırlatan Dündar, Filistine desteklerini sürdürebilmek adına Gazze’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri ile kardeş kardeş şehir olmak için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Filistin’de yaşananların tüm İslam alemini olduğu gibi kendilerini de derinden etkilediğini dile getiren Dündar, “Güzel bir Ramazan ayı geçirirken, Gazze’de yaşanan zulüm hepimizin yüreğini burktu. İsrail’in yapmış olduğu bu saldırılar, Müslümanların birbirlerine yardım etme, birbirlerinin yanında olma ve dayanışma noktasında bizlere bir ders verdi. Bizleri düşünmeye itti. Yaşanan bu olaylar inşallah Türk milleti ve İslam alemi olarak tek vücut olmaya sorunların çözümü noktasında kararlar almaya vesile olur. Bizler Osmangazi Belediyesi, olarak İsrail’in Gazze’ye yapmış olduğu saldırılar neticesinde Ramazan ayı boyunca Osmangazi’nin çeşitli mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz Ramazan eğlencelerimizi iptal ettik. İsrail menşeli olan ürünleri belediyemizin sosyal tesislerinden kaldırdık. İnşallah bu yaşananlar, bizlerin kendi ürünlerimize sahip çıkıp desteklememize vesile olur” dedi.
Osmangazi Belediyesi olarak Filistinli vatandaşlara destek olmak adına Gazze’nin Eriha ve Beythanun Belediyeleri ile kardeş şehir olma kararı alınması için girişim başlattıklarını belirten Dündar, “Eylül ayında yapılacak olan meclis toplantısında Eriha ve Beythanun Belediyeleri ile kardeş belediye olma teklifimizi sunacağız. Mecliste alınacak kararınilgili bakanlık tarafından da onaylanmasının ardından kardeşlik protokolünü imzalamayı planlıyoruz. Kardeş belediye olduktan sonra bizim Gazze halkına olan yardımlarımız artarak devam edecektir. Bölgeye her türlü gıda, tekstil ve teknik malzeme konusunda yardımlarımız olacak” diye konuştu. Bu yaptıklarının aslında bir dikkat çekme, toplumun dikkatini bu yöne çekerek desteği onlara yöneltmek olduğunu ifade eden Dündar, “Bu destekle, orada barışa destek çıkmak ve oradaki insanların zulüm görmesinden, katledilmesinden kurtarılmasına vesile olmak istiyoruz. Dünyada Filistin’e sahip çıkan, destek verip ses çıkaran ülke Türkiye. İstiyoruz ki, modern dünya yüzlerce insanın katledildiği bu tür zulümlere karşı duyarsız kalmasın. Orada yaşanan zulmü dünyaya gösterebilirsek, insanlık adına bir şeyler yapmış oluruz” diye konuştu.