Gündem Osmaniye'de 15 günde 5. şehit acısı

Osmaniye'de 15 günde 5. şehit acısı

16.08.2015 - 17:15 | Son Güncellenme:

Bingöl'de PKK’lı teröristlerce yola döşenen bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 3 askerden jandarma astsubay 21 yaşındaki Muhammet Gürlek, memleketi Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Osmaniyede 15 günde 5. şehit acısı

Osmaniye’nin son 15 günde verdiği 5’nci şehit olan astsubay Gürlek bugün son yolculuğuna uğurlandı. 11 ay önce askeri okulu bitirdikten sonra astsubay çavuş olarak gittiği ilk görev yeri Bingöl’de şehit düşen astsubay Muhammet Gürlek’in cenazesi, Bingöl’de düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Adana havaalanından alınarak karayoluyla Kadirli’ye götürüldü.

Haberin Devamı

Şehit astsubay Muhammet Gürlek’in cenazesi ilk olarak tören için İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi. Buradaki törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal, CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye milletvekili Ruhi Ersoy, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Bolat, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı MHP’li Ömer Tarhan, askeri ve mülki erkan katıldı.

BABA VE AĞABEYİN GÖZYAŞLARI

Hacı ve Mahmude Gürlek çiftinin 3 oğlunun ortancası olan şehit astsubay Muhammet Gürlek’in tabutunun tören alanına getirilmesiyle yakınları sinir krizi geçirdi. Öğretmen olan ağabeyi Mehmet ile kardeşi Yunus Emre Gürlek, tabuta sarılıp ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Üç ay önce izine gelen ve en son şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğü oğlunun tabutuna sarılan baba Hacı Gürlek ise göz yaşlarına boğuldu. Anne Mahmude Gürlek ise ’Oğlum’ diye ağıt yaktı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan astsubay Mustafa Gürlek’in cenazesi cenaze aracına taşınırken, törene katılan binlerce kişi ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı.

OSMANİYE’NİN SON 15 GÜNDE 5’NCİ ŞEHİDİ

1 Ağustos’ta Kars’ta jandarma uzman çavuş Ali Gökçe’yi, 4 Ağustos’ta Şırnak’ta jandarma uzman çavuş Mehmet Acar ile piyade uzman çavuş Hüseyin Ölmez’i, 12 Ağustos’ta Fatih Gökşen’i teröre kurban veren Osmaniye’nin son 15 gündeki 5’inci şehidi astsubay Mehmet Gürlek’in cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra konulduğu cenaze aracıyla defnedilmek üzere ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Kösepınarı Köyü’ne götürülerek, köy mezarlığında toprağa verildi.