Osmaniye Osmaniye'de 18 tesise hibe desteği

Osmaniye'de 18 tesise hibe desteği

17.05.2014 - 09:22 | Son Güncellenme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında Osmaniye’de 18 projeye toplam 5 Milyon 460 Bin TL hibe desteği verildi.

Osmaniyede 18 tesise hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında Osmaniye’de 18 projeye toplam 5 Milyon 460 Bin TL hibe desteği verildi. Vali Dr. Mehmet Oduncu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ve hibe desteği alan 18 tesisin temsilcisinin katıldığı törende Vali Dr. Mehmet Oduncu ve 3 tesis sahibi arasında temsili olarak sözleşmeler imzalandı.
Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı’nın ekonomik yatırımlar, makine, alet ve ekipman alımları ile sulama sistemleri olmak üzere 3 aşamada gerçekleştiğini ifade ederek, “Bakanlığımız, 2007 yılından bu yana, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile ilgili yapılacak tarımsal tesislere, yapılan yatırımın yüzde 50’sini hibe desteği olarak işletmelerimize vermektedir. Osmaniye’de 2007 yılından bugüne kadar 7 etap tamamladık. Bugün imzalayacağımız sözleşmeler 8. etabı oluşturmaktadır. İlk 7 etapta toplam 41 fabrikamıza, 17 Milyon 336 Bin TL proje bedeli karşılığı olarak, toplam 8 Milyon 668 Bin TL destekleme verdik. Bu fabrikalarımızda 412 kişi istihdam edilmektedir” dedi. Bu yıl 21 firma sahibinin müracaat ettiğini, bunlardan uygun görülen 18’inin Bakanlığa gönderildiğini ve hepsinin hibe desteği almaya hak kazandığını kaydeden İbrahim Sağlam, “Yapılan projelerin, proje değeri toplam 10 Milyon 926 Bin TL idi. Bunun yüzde 50’si olan 5 Milyon 460 Bin TL.’sini kendilerine hibe desteği olarak vereceğiz. Bugün sözleşmelerini imzalayacak olduğumuz projelerin tamamlanma tarihi 1 Aralık 2014’dür. Bu 18 fabrikada 162 işçi istihdam edilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“SANAYİCİLERİMİZİN VE YATIRIMCILARIMIZIN YATIRIMLARINI BÜYÜTMELERİNE İMKAN SAĞLAMALIYIZ”
Devletin pek çok alanda destek sağladığını ifade eden Vali Dr. Mehmet Oduncu ise, “Her ne kadar Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımlarımız artmış olsa da, genel olarak bakıldığında ilimizin ekonomisi tarıma dayalı bir ekonomidir. Dolayısıyla tarım ve hayvancılık alanında halkımızın ekonomik olarak kalkınmasına yönelik tedbirler almaya ve bu yöndeki uygulamaları desteklemeye mecburuz. İlimizde yaşayan insanlarımızın yarına güvenle bakabilmesi için muhakkak surette gelir düzeylerinin artırılması, yeni istihdam sahalarının oluşturulması ve herkesin evine ekmek götürebilen, ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilen bir duruma gelmesi lazım. Bunu sağlayabilmek için de Osmaniye’de ekonominin büyümesi lazım. Bu bağlamda, Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizde yapılan yatırımlar kıymeti bilinmesi gereken ciddi bir kazanç. Fakat Osmaniye OSB’nin büyüme alanı sınırlı. Bölge, belli bir düzeyden sonra büyümeyecektir. Dolayısıyla dışarıdan sermaye transferini kesinlikle ıskalamamalıyız. Ayrıca mevcut sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın yatırımlarını büyütmelerine imkan sağlamalıyız. Bugün burada yaptığımız tören bunun bir parçasıdır. Sizler Osmaniye’ye yaptığınız yatırımla hem ekonomiye katkı sağladınız, hem de yeni istihdam alanları oluşturdunuz. Bunu tek başınıza yapmanız mümkün olmayabilir ve desteklenmeniz gerekebilir. Bu destekler ya banka kredileri yada devlet destekleri olacaktır. Günümüzde devlet destekleri pek çok alanda mevcuttur. İl yönetimi olarak bize düşen görev, devletin sağlamış olduğu bu desteklerin sanayicilerimizle, çiftçilerimizle ve ilgililerle buluşmasını sağlama noktasında aracılık görevini en doğru şekilde yapmaktır” diye konuştu.
18 projenin toplam 5 Milyon 460 Bin TL hibe desteği kazanmış olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Vali Oduncu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü bu konuda gösterdiği gayretler nedeniyle tebrik etti. Sözlerinin sonunda yatırımcıların sorunlarının çözülmesi noktasında destek olacaklarını ifade eden Vali Oduncu, “Hem şirketinizin büyümesi hem de ilimizin ekonomisinin kalkınması anlamına gelen faaliyetlerinizin artarak devam etmesini diliyorum. Osmaniye’mizi ayakları sağlam yere basar şekilde büyütmenin mutluluğunu hep beraber yaşamayı umut ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Mehmet Oduncu ve hibe alan 18 firmadan 3’ünün sahipleri arasında temsili olarak sözleşmeler imzalandı.