Osmaniye Osmaniye'de 24 Çiftçiye 144 Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Osmaniye'de 24 Çiftçiye 144 Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

27.09.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede 24 Çiftçiye 144 Büyükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde “Genç Çiftçi” projesi kapsamında 24 çiftçiye 144 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.
Düziçi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi, törende yaptığı açıklamada, genç çiftçi projesinin hayırlı olmasını diledi.
Fevzi Soner Çerçi, İlçede 2017 yılında toplam 438 çiftçinin Genç Çiftçi Hibe Programına başvuru yaptığını 41 çiftçinin genç çiftçi hibe projeleri kapsamında hibe almaya hak kazandığını belirterek, “Bu 41 genç çiftçimizden büyükbaş hayvan alacak olan 24 çiftçimize TİGEM tarafından gönderilen 144 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı” dedi.
Hayvan dağıtım töreninde İl Müdürü İbrahim Sağlam “2017 yılında genç çiftçi hibe programı kapsamında il genelinde 182 çiftçi hibe almaya hak kazanan çiftçilerimizin % 25’nin Düziçi ilçesinden olduğunu, bu durumun çiftçilerin projeye ilgilerinin yoğun olmasından ve istekli olmalarından kaynaklandığını söyleyerek bu durumdan memnuniyetini dile getirmiştir. Ayrıca çiftçilerimizin il ve ilçe müdürlüğümüzün açmış olduğu kurslara katılmaları kendileri için artı puan olacağından mutlaka katılım sağlamaları gerekir” şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Mustafa Koç da il genelinde hibe almaya hak kazanan çiftçiler içerisinde yüzde 25’inin Düziçi ilçesinden olmasının sevindirici olduğunu, projenin ilçede hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacağını ve çiftçilerimize iyi bir gelir kaynağı olacağının altını çizdi.