Osmaniye Osmaniye'de Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Osmaniye'de Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

18.09.2018 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Mehmet Akif İlkokulunda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Osmaniye'de 420 okul ve 5 bin 300 derslikte, 130 bin öğrenci ve 7 bin öğretmeninin eğitim öğretime başladığını belirtti.

Eğitimi anne babalar, toplum, yöneticiler ve diğer kurumlarla çocukların geleceğini inşa etme süreci olarak tanımladığını ifade eden Çelik, öğrencilerin çağın donanımlarıyla yetiştirilmesinin önemsendiğini dile getirdi.

Eğitimi daha da ileri seviyelere ulaştırmak için herkese görevler düştüğünü aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı eğitirken, onları iyi bir vatandaş olarak yetiştirmeyi amaçlarken aynı zamanda da çağın donanımlarıyla donanmalarını, emsalleriyle yarışmalarını ve 8 milyarlık dünyada 80 milyonluk Türkiye olarak şu anki bulunduğumuz noktadan daha ileriye gitmelerinin yöntemlerini arıyoruz. Biz eğitimciler olarak tek başımıza bir şey yapamayız. Anne ve babalardan bu konuda destek bekliyoruz. Her çocuk ayrı bir dünyadır. Her çocuktan aynı başarıyı bekleyemeyiz. Çünkü her insanın yaratılışı farklıdır. Her insanın yapacağı güzellikler farklıdır. Bizim için çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı kaybolmasın yeter. Onlar geleceğe güvenle baksınlar, anne babalarını, topraklarını, vatanlarını, öğretmenlerini sevsinler. Kendilerini bu vatana, bu topraklara ait hissetsinler istiyoruz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ve protokol, öğrencilere kitap dağıttı.