Osmaniye Osmaniye'de Engelli Bakıcılarına Seminer

Osmaniye'de Engelli Bakıcılarına Seminer

09.12.2017 - 11:39 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede Engelli Bakıcılarına Seminer

OSMANİYE (AA) - Osmaniye’de engelli bakıcılarına yönelik "Hijyen eğitimi, engelli ile i·letişim, evde bakım prosedürü ve evde sağlık hizmeti” konulu seminer düzenlendi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık birimince engelli bakıcılarına seminer verildiğini belirtti.

Toplumda her bireyin hayata etkin ve eşit katılımının sağlanmasını önemsediğini ifade eden Coşkun, "İnsan odaklı ve hak temelli bir anlayışla, engellilerimizin sorunlarına çözüm üretmeye ve hak ettikleri standartlara kavuşmaları için çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda eğitim, sağlık, istihdam, erişebilirlik, sosyal hizmetler alanlarında engellerimizin sorunlarını tespit ederek, bu sorunlara yönelik çözümler üretiyor ve hızla uygulamaya geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öğretmen Ayça Uçar Demir "Engelli ile iletişim", Psikolojik Danışman Zeliha Toprak "Engelli ve yaşlı evde bakım hizmetleri yönetmeliği", Sosyolog Kübra Akkaş da "Hasta bakımında kişisel ve konut hijyeni" konularında bilgi verdi.