Osmaniye Osmaniye'de Öğrenme Şenlikleri Sürüyor

Osmaniye'de Öğrenme Şenlikleri Sürüyor

11.10.2018 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede Öğrenme Şenlikleri Sürüyor

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenme şenlikleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezinin bahçesinde yapılan etkinlikte, öğrenciler ve Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenme şenliklerinin iki gün devam edeceğini belirtti.

Şenliğin hem bakanlık, hem de vatandaşlar tarafından önemsendiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün organizesinde iki gün sürecek olan öğrenme şenliklerini başlattık. Çocuklarımızın öğrendikleri bilgilerin dışında, hayatta kullanacakları, hayatlarını kolaylaştıracak olan tutum, davranış ve bilgileri edinmek ve bunu yaşam biçimi haline getirmelerine yardımcı olmak için böyle bir şenlik düzenlendi. Şenliğin hem öğrencilerimizin, hem de yetişkinlerimizin hayatı kolaylaştırıcı faaliyetleri eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı, geleneklerimizin hatırlatılmasını sağlamak adına da önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Hayat sadece kitaplardaki bilgilerden ibaret değildir. Yaşam boyu öğrenirken bunun çeşitli metotlar ve davranışlarla daha eğlenceli hale gelebileceğini burada da göstermek istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, öğrenme şenliğinde açılan stantları gezerek bilgi aldı.

Öte yandan bugün Kadirli ilçesinde de öğrenme şenliği yapılmıştı.