Osmaniye Osmaniye'de "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Projesi

Osmaniye'de "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Projesi

20.07.2017 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

Osmaniyede Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi kapsamında kadın girişimcilere sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Vali Ömer Faruk Coşkun, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, bilgi desteğinin yanında proje desteğinin de devreye girmesinin kadınların ödüllendirilmesi adına atılmış güçlü bir adım olduğunu belirtti.

Coşkun, "Devletimiz ve hükümetimizin hayata geçirdiği yatırım, uyguladığı teşvik ve verdiği desteklerle çiftçilerimizin, üreticimizin, özellikle üreten kadınlarımızın her zaman yanında olmaya devam edilecektir. İlimizin tarım alanındaki potansiyelinin daha da güçlenmesini sağlamak için çaba harcıyoruz. Girişimci ruhlarını ortaya koyan tüm kadınları bir kez daha kutluyorum." dedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da proje kapsamında Osmaniye'de 91 kadına gruplar halinde 5'er gün uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini belirtti.

Projede yer alan 80 girişimci kadının proje hazırladığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Hazırlanan projelerden ilk 3'e girenler, 16 ilin yarışacağı proje yarışmasında ilimizi temsil edecek. Ayrıca bu eğitimi tamamlayarak 2017 yılı Genç Çiftçi Projesi hibe başvurusunda bulunan 27 kadın çiftçimizden 25'i projelerine 30 bin lira hibe almaya hak kazandı. Bu noktada girişimcilik eğitimi sayesinde aldıkları puanın büyük etkisi olmuştur. Bu kadın çiftçilerimize uygulayacakları projelerde toplamda 750 bin lira hibe verilecektir."

Konuşmaların ardından kadın çiftçilere sertifika ve ödülleri verildi.

Yazarlar