Osmaniye OSMANİYE İLE NİKSİÇ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

OSMANİYE İLE NİKSİÇ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

27.05.2016 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

OSMANİYE İLE NİKSİÇ “KARDEŞ ŞEHİR” OLDU

Osmaniye ile Karadağ’ın Niksiç Şehri, Karadağ’da düzenlenen törenle "kardeş şehir" oldu.
Osmaniye Belediyesi ile Niksiç Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü imza törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, OTSO Başkanı Murat Teke ve OSB Başkan Vekili Şerif Tosyalı da katıldı.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile Niksiç Belediye Başkanı Veselin Grbovic, Osmaniye ile Niksiç arasındaki "Kardeş Şehir" protokolünü imzaladı. Osmaniye ile Niksiç’in Kardeş Şehir ilan edildiği törende konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Türkiye’de öz kardeşleri olan bir şehir var. Başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm Niksiç’li kardeşlerimizi Osmaniye’de ağırlamak isteriz" dedi.
Ayrıca kardeş şehir protokolü için Karadağ’a giden Osmaniye heyeti, ilk olarak Podgorica Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Büyükelçilik konutunun kapısında Osmaniye heyetini karşılayan Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, konutta misafirlerine kahvaltı verdi. Karadağ hakkında Osmaniye heyetine bilgi aktaran Büyükelçi Serhat Galip, kardeş şehir protokolünün iki şehre ve iki ülkeye de hayırlı olmasını diledi.