Gündem Osmaniye’ye bir şehit acısı daha

Osmaniye’ye bir şehit acısı daha

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gece Beytüşşebap’taki jandarma karakoluna yapılan saldırıda ağır yaralanan Osmaniyeli Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı

Osmaniye’ye bir şehit acısı daha

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki karakola önceki akşam 21.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Nöbet tutan askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan ve bir saat süren çatışmada, biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Osmaniye nüfusuna kayıtlı Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan (30), tüm müdahalelere rağmen gece 02.00 sıralarında kurtarılamayarak şehit oldu.
Saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kaçan teröristlerin Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ile Ballı köylerinde saklanabileceği olasılığıyla bu köyler de ablukaya alınarak şüpheli evler tek tek arandı.

Taarruz kolu sevk edildi
PKK’lıların kaçabileceği dağlık alanlarda da yoğunlaşan operasyonlarda, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri ile komandolar indirildi. Genelkurmay Başkanlığı, bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edildiğini, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla muhtemel kaçış istikametlerinin ateş altına alındığı bildirildi.

Kara haber gece ulaştı
Şehit Alkan için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutalığı’da düzenlenen törenin ardından helikopterle memleketi Osmaniye’ye gönderildi. Acı haber, baba Hasan Alkan’a, gece 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi. Bekar olan ve 1.5 yıl önce Şırnak’a tayini çıkan Şehit Alkan’ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin de astsubay başçavuş olduğu belirtildi.
Alkan’ın cenazesinin bugün öğle namazının ardından Osmaniye Şehitliği’nde toprağa verilmesi bekleniyor. Alkan’ın cenaze törenine ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan’la birlikte üst düzey komutanların da katılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Bizden bayram kömbesi istedi’
Baba Hasan Alkan, “Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. Üç gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim” dedi. Şehit Alkan’ın annesi Fatma Alkan’ın ise 1.5 yıl vefat ettiği öğrenildi.

Son 1 ayda 6’ncı şehit
Osmaniye, 1 Ağustos’ta Kars’ta jandarma uzman çavuş Ali Gökçe’yi, 4 Ağustos’ta Şırnak’ta jandarma uzman çavuş Mehmet Acar ile piyade uzman çavuş Hüseyin Ölmez’i, 12 Ağustos’ta Fatih Gökşen’i, 15 Ağustos’ta da Bingöl’de jandarma astsubay Muhammet Gürlek (21) şehit verdi.