Osmaniye Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

06.09.2016 - 16:03 | Son Güncellenme:

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Ali Erdinç’in ailesine acı haber ulaştı.

Osmaniyeye şehit ateşi düştü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Ali Erdinç’in ailesine acı haber ulaştı.
Mardin Dargeçit’te 2 Eylül’de terör örgütü PKK mensuplarının güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırıda ağır yaralanan Osmaniyeli uzman çavuş Ali Erdinç (23) şehit oldu.
Ali Erdinç’in şehadet haberi Osmaniye merkeze bağlı Akyar köyündeki ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit haberini alan anne Ayşe Erdinç ve şehidin kız kardeşi Nazife Erdinç gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine kısa sürede köy sakinleri geldi. Sağlık ekipleri sinir krizi geçiren şehit yakınlarına müdahale ederken, şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Erdinç’in ağabeyi İbrahim ve kardeşi Mustafa Erdinç’in de uzman çavuş olduğu öğrenildi
Şehidin annesi Ayşe Erdinç, "Bana böyle layık gördün, hamd olsun, şükürler olsun. Ben sana isyan etmem, her şeyine kabulüm. Benim Ali’m beni hiç incitmedi. Allah’ım onu incitmediği için aldı. Annesini hiç incitmedi benim kuzum. Allah’ım onu hiç incitmesin. Allah’ım onun mekanını cennet eyle. Benim kuzum vatan bekledi, vatan beklerken de ruhunu verdi. Şükürler olsun. Kuzum ben sizi emzirirken, beşiğe alırken vatana millete hayırlı evlat olun, hayırsız evlat olmayın dedim. Namusunuzla şerefinizle büyüyün dedim. Ve siz beni incitmediniz dediklerimi yaptınız" diyerek gözyaşı döktü.
2 Eylül’deki terör saldırısında, 2 asker ile 1 korucu şehit olmuş, 1 asker, 2 korucu ve sivil 1 kadın yaralanmıştı.