Osmanlı mutfağındaki tarife sadık kalarak hazırlanan buz gibi limonata, yaz günlerinde müdavimlerini bekliyor.
 
Besin değerleri bakımından tam bir sağlık dostu olan limonata, tarihi pidecinin 46 yıllık ustasının dokunuşları ile lezzetine lezzet katıyor. Mis kokulu nane yapraklarıyla sunulan ve özel bir tarifle hazırlanan saray limonatası, sizi İstanbul’un en köklü semtinde tarihi bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
 
Osmanlı Saray Limonatası Tarifi (10-11 kişilik)
 
Malzemeler:
 
3 adet limon
1 adet portakal
1 büyük kase toz şeker
2 litre su
 
Üzeri için:

 
Nane yaprakları
 
Hazırlanışı:
 
Limonlar iyice yıkanarak kabukları rendelenir. Üzerlerine şeker dökülüp iyice ovalanır. Daha sonra 2 limon ve 1 portakal ince ince dilimlenir. Limon ve portakal dilimleri şekerli karışıma eklenir ve ovalanır.  Ardından 2 litre su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım süzgeçten süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenir.