Bilecik Osmanlı Tarihi Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin İlk Konuğu Yrd. Doç. Dr. Sait Başer Oldu

Osmanlı Tarihi Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin İlk Konuğu Yrd. Doç. Dr. Sait Başer Oldu

13.12.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

Osmanlı Tarihi Uygulama Ve Araştırma Merkezinin İlk Konuğu Yrd. Doç. Dr. Sait Başer Oldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmanlı Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezinde, Yrd. Doç. Dr. Sait Başer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Hangi Osmanlı’ başlıklı konferans düzenledi.
Etkinlikte açılış konuşması yapan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Önal, ilk konferanslarını düzenlemenin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, Yrd. Doç. Dr. Sait Başer’i üniversiteye davet eden Yrd. Doç. Dr. Dilara Uslu’ya teşekkür etti.
Başer hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Önal, ‘Biyografiye sığmayan alimlerimizden’ ifadesini kullanarak, “Sait Başer hocamız tarihe zor sorular sormayı seven hocalarımızdan. Tarihi sadece anlatmak değil anlamak üzerine vakfedilmiş bir ömrün sahibi olan hocalarımızdan. Tarihi anlatmak çoğu zaman sadece bilgiyi nakletmekten ibaret kalıyor ve tarihi sadece ders kitaplarına veya sınıfa sığdırıyor. Tarihle hemhal olmakta sıkıntı yaşıyoruz. Sait hocam tarihin zor kısmına, İbn-i Haldun’un söylediği şekliyle asıl tarih olan, tarihin batıni kısmına dikkatimizi çekiyor. Sait hocam tüm ömrünü Oğuz’un soyunu uyandırmaya, Oğuz’un soyuna nereden geldiğini anlatmaya, kaynaktan korkmadan, popülariteye sürüklemeden bir bilim insanı titizliğiyle çalışmış isimlerden” dedi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlik sonunda Dr. Sait Başer’e Yrd. Doç. Dr. Dilara Uslu ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Önal tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi anı tabağı ve hediyeleri takdim edildi.