Siyaset 'Osmanlı tokadı yemedikleri belli'

'Osmanlı tokadı yemedikleri belli'

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li generalin açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, “’Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin’ hiç Osmanlı tokadı yemedikleri çok açık. Biz onları kasıtlı olarak hedef almayız ama teröristlerin yanında bulunmasalar kendileri için iyi olur” dedi

Osmanlı tokadı yemedikleri belli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin PYD ve YPG’ye yönelik maddi yardımı sürdürme kararı ve ABD’li generalin yaptığı, “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Suriye’deki DEAŞ tiyatrosunun sonuna geldik. Hele hele ‘bizi vururlarsa sert karşılık veririz’ diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık” dedi. Ak Parti’nin dünkü grup toplantısında HDP Kongresi’ndeki görüntülerle CHP’lilerin açıklamaları izletildi. Erdoğan, toplantıda özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- BAŞKA KONULAR VAR: Aslında istihdamdaki gelişmelerden yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapılan hukuki ve idari hazırlıklara kadar, reform gündemiyle ilgili hususları paylaşacaktım. Aynı şekilde Antartika’da kurulacak Türk Üssü için çalışmalar yapmak üzere bu uzak kıtaya uğurlayacağımız bilim adamlarımızın çalışmalarından söz edecektim. Ancak yaşadığımız dönemin öncelikleri daha başka konuları milletimizle paylaşmamızı gerektiriyor.

- NATO EŞİTTİR ABD DEĞİL: Zeytin Dalı Operasyonu’nu, olumsuz iklim şartlarına rağmen, şimdi değil de mesela yazın başlatmış olsaydık, inşaatını yarım kalmış halde bulduğumuz o tahkimatların her biri kaleye dönüşecekti. Bu operasyon sebebiyle hala ülkemizi suçlayanlar ve bir an önce oradan çekilmemizi isteyenler, önce bölgedeki tünellere, kulelere, baştan aşağı silahlandırılmış köylere, her türlü silahla teçhiz edilmiş teröristlere bir baksınlar. Adeta bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. Bu nasıl NATO’da ortaklıktır. Türkiye ne kadar uyacaksa ABD de o kadar uymalıdır. NATO eşittir ABD değildir. Tüm ülkeler eşittir. Bu iş hakka hukuka uygun şekilde yürümek zorundadır. Yürümezse bu ‘model ortaklık’ olmaz...

Haberin Devamı

- OSMANLI TOKADI YEMEMİŞ: Senin Suriye ile ne alakan var? 550 milyon dolar verilecek 3 milyar dolara çıkacağına dair fiskoslar var. DAEŞ ile mücadele için bölgeye çöreklenen herkes DAEŞ ile bir olup Türkiye’ye açılan cephede yer alıyor. Suriye’deki DAEŞ tiyatrosunun sonu gelmiştir. Maskelerini indirip bildiğimiz gerçek yüzleri ile karşımıza çıkmalarını talep ediyoruz. Terör örgütü mensupları ile poz verip PKK’lı değiller diyorlarsa ya kör ya da art niyetlidir. Hele hele, ‘bizi vururlarsa sert karşılığı veririz’ diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yemedikleri de çok açık.

- TERÖRİSTİN YAKININDA DURMAYIN: Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. Biz, elbette kasıtlı hedef almayacağız. Şimdiden ilan ediyoruz; hemen yanlarından başlayarak gördüğümüz her teröristi imha edeceğiz. Sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanlarında bulunmasalar kendileri için iyi olduğunu anlayacaklar.. Amerikan halkına sesleniyorum; Amerikan halkının cebinden çıkan paralardır. Şu anda milli bütçeden bu paranın çıkması manidardır... Teröristleri besleyip semirterek üzerimize salanlarla baş etme konusunda kendimize güvenimiz de tamdır. Bizi asıl üzen içimizdeki ihanet şebekeleridir.

Haberin Devamı

- BAY KEMAL ÇIK SÖYLE: (HDP kongresindeki konuşmalar ile CHP’lilerin daha önce yaptığı açıklamalar izletildi. Kongreye katılan Engin Altay’ın fotoğrafları gösterildi) Görüntülerde kimlerin olduğunu ve kimlerin neler söylediğini biliyordunuz ama tazeleyelim ve görün istedim. Ana muhalefetin genel başkanı, yardımcıları, mensupları neler söylüyor. Terör örgütü uzantısı parti temsilcisi neler konuşuyor. YPG için ‘Terör örgütü değildir. Vatanını kurtarmak için örgütlenen bir oluşum’ diyor. Kendisine sorulunca kem küm ile cevap verebilmektedir; ‘PKK de YPG de terör örgütüdür, DHKP-C de bir terör örgütüdür’ diyememektedir bay Kemal... Eşi yolsuzluklardan alınan bir vekil de terörist cenazesinde boy göstermesi ile meşhur. Genel başkan yardımcılığı ile taltif edildi. Kimi PYD’yi kimi YPG’yi kimi Esed’i kedisine ortak seçmiş. Bu parti zamanla kendini düzeltmek yerine merkezden uzaklaşıyor, marjinalleşiyor. Terör örgütlerinin oyuncağı oluyor. CHP’nin izini takip ettiği HDP adında ikizi var.

Haberin Devamı

Yazıklar olsun cevabını alacak

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, Afrin harekâtının ilk şehidine icra takibine “Gerekli talimatlar verildi. Bu terbiyesizliği yapan kimse onunla ilgili hukuki takibat tepeden tırnağa yapılacak” diye tepki gösterdi.

Erdoğan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamalarının sorulması üzerine de “Az önce duydum. Bir genelkurmay başkanından emekli de olsa böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasının içinde oturup saldırıları izleyecek mi? Neye dayanarak söylüyor. Gerekli cevabını alacak. Ne demek Afrin harekatı siyasete alet edilemez. Asıl Afrin Harekatı’nı siyasete alet edenler zannediyorum ki beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa onlar siyasete alet ediyordur. Esed’in yanına gidenler kimlerse onu onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Asla bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘Terbiyesizler’

Vatikan ziyaretinin bağış karşılığı yapıldığı iddiasına da tepki gösteren Erdoğan, “Cevabı verildi. Hukuki süreç çalışılıyor. Biz bugüne kadar hiçbir yere bu tür diyet ödeyerek veya para vererek randevu almış değiliz. Terbiyesizler, kendi hayatları böyle geçmiş. Bunlar bu tür yerlere bu tür randevuları alarak aracılarla, tefecilerle bu işleri yürütmüşler. Bizim ne aracıyla ne tefeciyle işimiz yok. Vatikan ziyaretimiz bir iade-i ziyarettir.. Bu tipler yetişemedikleri üzüme koruk derler” diye konuştu.

Osmanlı tokadı yemedikleri belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Astsubay Üst Çavuş Musa Özalkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özalkan, şehit olduktan sonra ikramiyesi için haciz işlemi başlatılmış, Adalet Bakanlığı, bu talepte bulunanlar için suç duyurusunda bulunmuştu.