Dünya ÖSO adım adım El Bab’a yürüyor

ÖSO adım adım El Bab’a yürüyor

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin DAEŞ ve PYD/YPG’ye yönelik operasyonları devam ediyor. El Bab’a ilerleyen ÖSO güçleri DAEŞ kontrolündeki Silesine, Jib Elmas, Silsene, Tuways, Baruze, Talatayna ve Telatine köylerini ele geçirdi. Yerel kaynaklar ÖSO güçlerinin El Bab’ın yaklaşık 10 kilometre yakınına kadar yaklaştığını belirtiyor.

ÖSO adım adım El Bab’a yürüyor

DAEŞ’in Türkiye sınırına en büyük askeri ve lojistik üssü olan El Bab’ın alınması için ÖSO güçlerinin hazırlıkları sürüyor. El Bab’ın çembere alınarak içinde bulunan militanların Rakka’ya kaçmadan kentin alınması da planlar dahilinde. Bu plan kapsamında ÖSO birlikleri El Bab’a çıkan yolların hakimiyetini elinde tutmak istiyor. ÖSO güçleri bu plana yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda Silsene, Jib Elmas, Silsene, Tuways, Baruze, Talatayna ve Telatine köylerini DEAŞ‘den temizledi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre ÖSO güçlerinin El Bab’ın 10 kilometre yakınına kadar yaklaştıkları öğrenildi.

PYD’liler vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri de Fırat Kalkanı Harekâtı’nın etki alanı içinde bulunmaya devam eden 15 PYD hedefini daha Fırtına obüsleriyle vurdu. TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, harekât kapsamında, Mare hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Aktarin’in güneyinde yer alan üç meskûn mahalde (Tuvays, Al Gharz ve Tlatinah) büyük ölçüde kontrol sağlandı. Mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam ediyor. Önceki gün yaşanan çatışmalarda beş muhalif şehit oldu, 28 muhalif de yaralandı. Destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlar, harekâtın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 280 kilometrekarelik bir alanı kapsayan 159 meskun mahalde kontrolü sağladı. Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 72 DAEŞ hedefine de Fırtına obüsleriyle atış yapıldı. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla hava harekâtı yapılmazken, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekleyen uçak görevlendirildi. Koalisyon güçleri tarafından Tuvays ve Hazvan’da tespit edilen DAEŞ unsurlarına yönelik dört hava harekâtında, dört terörist öldürüldü, iki araç ve iki bina imha edildi.