Gündem TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

18.03.2018 - 08:24 | Son Güncellenme:

Afrin'den sabah saatlerinde son dakika haberi geldi... DHA, Afrin'e güneydoğu bölgesinden girmeye başlayan ÖSO birliklerinin Afrin kent merkezinde kontrolü sağladığını duyurdu. Zeytin Dalı birliklerini mutlulukla karşılayan siviller, Afrin'i işgal eden terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerin TSK'ya karşı direnemeyeceğini anlayınca silahlarını araçlara yükleyerek birkaç gün önce ilçeden kaçtığını anlattı. TSK, Türk bayrağının Afrin merkezine dikilme anlarının görüntüsünü yayımladı. İlçe merkezinin ardından, Afrin'in temizlenmeyen tek beldesi olan Mabatlı da teröristlerden kurtarıldı. Son olarak akşam saatlerinde TSK ve ÖSO'nun Afrin'de 29 köyü daha teröristlerden kurtararak, ilçe merkezinin kuzey, doğu ve batı bölgelerini tümüyle kontrolüne aldığı açıklandı.

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin kent merkezine, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri sabah saatlerinde kentin güneydoğusundan bölgeye girdi. Kısa bir sürenin ardından Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontrolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan Kawa heykelini iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrollü ilerleyişleri sürüyor.

Haberin Devamı

TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadesi kullanıldı.

Son olarak akşam saatlerinde TSK ve ÖSO'nun Afrin'de 29 köyü daha teröristlerden kurtararak, ilçe merkezinin kuzey, doğu ve batı bölgelerini tümüyle kontrolüne aldığı açıklandı.

Pirinçle karşıladılar

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

Afrin’de yaşayan bazı aileler kenti TSK ile birlikte teröristlerden arındıran Özgür Suriye Ordusu askerlerini pencere ve balkonlarından pirinç atarak karşıladı. Yörede “Hoş geldiniz” ve “Gelişin bereketli olsun” anlamına gelen adet gereği siviller, ÖSO askerlerinin başına uzun süre pirinç attı, bazı kadınlar da zılgıt çekerek kutlama yaptı.

Haberin Devamı

Teröristler silahlarını alıp kaçmış

Afrinli siviller, ilçeyi işgal eden terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerin TSK'ya karşı direnemeyeceğini anlayınca silahlarını araçlara yükleyerek birkaç gün önce ilçeden kaçtığını anlattı.

Esnaf Zeynel Abidin Kazan, "Teröristlerin bazı silahları araçlara yüklediğini gördük, üzerlerini kapattılar. Münbiç tarafına ya da Cezire'ye gittiklerini düşünüyoruz. Son günlerde zaten sayıları azalmıştı. Türkiye'ye çok şey borçluyuz, teşekkürler" dedi.

Fırıncı Ali İmceddemi de "Allah Türkiye'den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Teröristler bize çok zulüm yaptı, insanların şehrin dışına çıkmasına izin vermediler. İnşallah ilçemiz en kısa sürede eski günlerine döner, başka bölgelerde olan komşularımız da bir an önce geri gelmeli" diye konuştu.

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

MEHMETÇİK'TEN 18 MART MESAJI

TSK, Türk bayrağının Afrin merkezine dikilme anlarının görüntüsünü yayımladı.

Görüntülerde Türk bayrağı açan Mehmetçik, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Mart Şehitler Günü'nde tüm Türk milletine ve tüm şehitlerimize armağanıdır" diye konuştu.

ÖSO birlikleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başlamış, kent merkezine doğru ilerleyişi sürerken, bölgeden sık sık silah ve patlama sesleri duyulmuştu.Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlenmişti.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

Afrin kent merkezinde kontrolü sağlayan ÖSO birlikleri bölgede bulunan heykelin önünde YPJ bayrağını yakarken...

ÖZEL KUVVETLER TEMİZLEME OPERASYONUNA BAŞLADI

TSK'ya bağlı Özel Kuvvetler Afrin ilçe merkezinde temizleme operasyonuna başladı. Operasyona Özel Kuvvetler'in yanında ÖSO birliklerinin de katıldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Özel kuvvetler'in Afrin ilçe merkezine girdiği ve operasyona başladığı öğrenildi. CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girip temizleme operasyonuna başladı.

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağladı

SON BELDE DE ALINDI

ÖSO birlikleri, Afrin merkezinden sonra Mabatlı beldesinin de teröristlerden alındığını duyurdu. Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere altı belde merkezinden oluşuyor. Mabatlı’nın da alınmasıyla, bütün beldeler Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin kontrolüne geçti.

Haberin Devamı

AFRİN İLÇE MERKEZİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

'ZEYTİN DALI' İÇİN TAKVİYE BİRLİKLER SEVK EDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'dan huduttaki birliklere sevk edildi.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında, Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tankların da yer aldığı askeri araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçesine ulaştı.

Araçlar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.