Gündem ÖSO komutanı mayın kurbanı

ÖSO komutanı mayın kurbanı

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD hedeflerine ilerleyen muhalif birliklerden olan Sultan Murat Tümeni’nin komutanlarından Ali Şıh Salih, Türkmen Barı bölgesinde IŞİD’in tuzakladığı mayına basarak hayatını kaybetti

ÖSO komutanı  mayın kurbanı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Rai’nin güneyinde IŞİD bölgelerine ilerlemeyi sürdüren ÖSO Dabık’ı kontrol altına almak için savaşıyor.
Çatışmaların yoğunlaştığı Çobanbey-Azez hattında havadan ve karadan açılan ateşle desteklenen ÖSO güçleri Dabık bölgesine ilerliyor. IŞİD ise Babık bölgesine yığınak yapmaya devam ediyor.
Dabık’a ilerlerken önemli bir nokta olan IŞİD’in kontrolündeki Aktarin bölgesinde savaşan ÖSO, Aktarin ve Mare hattını birleştirip Dabık’ı çembere altına almayı hedefliyor. TSK Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) roketleriyle Ahtarin’i vurarak ÖSO güçlerine destek veriyor.
Kurtarılamadı
Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında Halep’e bağlı Çobanbey ilçesi kırsalında, terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan 5 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi, Kilis’te hastaneye kaldırıldı. IŞİD hedeflerine ilerleyen muhalif birliklerden olan Sultan Murat Tümeni’nin komutanlarından Ali Şıh Salih ise Türkmen Barı bölgesinde IŞİD’in tuzakladığı mayına basarak hayatını kaybetti.

6 yılda 18 defa yer değiştirdiler

Suriye’de yaklaşık 6 yıldır süren savaş nedeniyle 18 kez yer değiştirmek zorunda kalan ve büyük sıkıntılar yaşayan 200 kişilik grup, Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus’a sığındı. Tepelere kurdukları çadırlarda yaşamaya başlayan Suriyeliler, yeniden göçe mecbur kalmayacakları inancıyla geldikleri Cerablus’ta mutlu bir hayat sürmek istiyor. İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin Cerablus’a geçişleri de devam ediyor. IŞİD’den temizlenen Cerablus’a dönen
Suriyelilerin sayısının 4 bini aştığı bildirildi. l AA