Gündem ÖSO’nun ilerleyişi devam ediyor

ÖSO’nun ilerleyişi devam ediyor

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı harekâtının 37’nci gününde havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan IŞİD mevzileri sonrasında Rai’nin doğusundaki El Eyyubiyah bölgesi ÖSO güçlerinin denetimine girdi.

ÖSO’nun ilerleyişi devam ediyor

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınırın sıfır noktasına konuşlu Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve Fırtına obüsleri tarafından IŞİD mevzileri yoğun bir şekilde bombalarken Azez ile Rai bölgesinde ÖSO’nun ilerleyişi de sürüyor. Bölgede gün boyunca araç hareketliliği gözlendi. ÖSO’nun IŞİD’den aldığı Rai’nin güneybatısınndaki Tall Ar bölgesini de IŞİD ikinci kez yoğun bombalama sonucu ele geçirdi.
Çadırda yaşıyorlar
Suriye’deki ÖSO ile IŞİD arasındaki yoğun çatışmalardan dolayı Suriyeliler Kilis sınırındaki güvenli bölgeye geldi. Sınırın sıfır noktasındaki Suriye topraklarında çadır kuran Suriyeli aileler burada yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
‘Kesintisiz keşif ve gözlem’
TSK’dan yapılan açıklamada, “IŞİD’den temizlenen bölgelerde, harekâtın başlangıcından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 Mayın ve 989 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar ve 1 adet Gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile ÖSO personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir. TSK, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almaktadır” denildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren sınırın sıfır noktasına konuşlu Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve Fırtına obüsleri tarafından IŞİD mevzileri yoğun bir şekilde bombalandı.