Gündem ÖSO saldırıya geçti 2 köy YPG’den alındı

ÖSO saldırıya geçti 2 köy YPG’den alındı

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afrin’e yönelik olası harekât için Suriye sınırına askeri sevkiyat sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, Azez bölgesinde YPG mevzilerine saldırıya geçti.

ÖSO saldırıya geçti  2 köy YPG’den alındı

Saldırıya sınır hattında konuşlanan tank ve topların atışları ile destek verildi. Öğleden sonra Tel Rıfat kasabası ile Mınık askeri havaalanına açılan stratejik yol üzerinde bulunan iki köy ÖSO güçlerince YPG’den alındı.

Takviye destek

Azez, Mare, Tel Rifat ve Şeyh İsa bölgesindeki ÖSO gruplarına, Halep bölgesinden gelen takviye güçler de destek verdi. Operasyona Fırat’ın Kılıcı (Seyful Fırat) adı verilirken, çatışmalarda, her iki tarafın da kayıp verdiği bildirildi. ÖSO’nun çatışmada sağ yakalanan bir YPG’linin görüntüsünü yayınlaması sonrası, YPG de 6 ÖSO savaşçısını sağ ele geçirdiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Taciz ateşine anında karşılık

Öte yandan dün öğleden sonra YPG denetimindeki bölgeden Türkiye sınırına taciz ateşi açıldı. Taciz ateşinin ardından sınırda konuşlu birlikler, saldırının yapıldığı YPG kontrolündeki bölgeye angajman kuralları kapsamında topçu atışıyla karşılık verdi. Misliyle yapılan topçu atışının ardından YPG bölgesinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.