Gündem ÖSO-YPG gerilimi patlama noktasında

ÖSO-YPG gerilimi patlama noktasında

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de, PKK’nın Suriye bağlantısı olarak nitelendirilen YPG ile Özgür Suriye Ordusu’ndaki (ÖSO) rekabetin son dönemde çatışmaya dönüştüğü belirtiliyor.

ÖSO-YPG gerilimi patlama noktasında

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ÖSO’nun 12 Haziran’da Halep’te YPG’nin kontrolündeki Şeyh Mahsud mahallesine TOW tanksavar füzeleriyle saldırdığını, bu tip bir saldırının ise ilk kez gerçekleştiğini açıkladı. ÖSO, ABD’nin IŞİD’e karşı Suriye’deki en yetkin partner olarak gördüğü YPG’yi, Beşar Esad rejimiyle işbirliği yapmakla suçluyor.
Reuters’a konuşan ÖSO bileşeni Şam Cephesi’nden bir yetkili, “Aramızda derinleşen bir ayrılık var. Eğer aramızda siyasi bir çözüm olmazsa, bu sorun tırmanmaya doğru ilerliyor” şeklinde konuştu. YPG Sözcüsü Redur Celil ise, YPG’nin ÖSO ile bir çatışma aramadığını söylese de, “Eğer savaş istiyorlarsa, kaybetmeye hazır olsunlar” dedi.
YPG, Halep’teki Şeyh Mahsud mahallesine saldıran ÖSO’nun ABD’nin temin ettiği TOW füzelerini kullandığını iddia etti. YPG güçlerinin saldırı öncesinde, Halep’te muhalif güçlerin kontrolünde bulunan tek anayola saldırı düzenlediği aktarıldı.