Eğitim DGS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı!

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı!

26.10.2015 - 16:39 | Son Güncellenme:

2015 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri için başvular başladı. DGS ek yerleştirmelere nasıl başvurulur? DGS ek yerleştirme süresi ne zaman son buluyor? Haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı

2015 yılı Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı. Ek yerleştirme kılavuzunun açıklanmasıyla DGS tercih tarihleri de belirlenmiş oldu. İşte başvuru şartları ve ücretleri...

Haberin Devamı

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri, 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla gerçekleştirecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, adaylar, tercihlerini TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapacaklar.

Adayların, 2015-DGS ek yerleştirme ile ilgili tabloları ve diğer bilgileri dikkatle inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Ek yerleştirme için tercih ücreti ise 15 lira olarak belirlendi. Ücret yatırma işlemi, 3 Kasım 2015 Salı günü saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak işlemlerini tamamlayacaklar.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre DGS ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacak. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekler. Öte yandan DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. 2015-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ

DGS ek yerleştirme tercih ücretleri 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar tercih ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 27 Ekim-3 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 3 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

Haberin Devamı

KİMLER DGS BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

2015-DGS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2015-DGS’ye girmiş ve 2015-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış,
ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.
b) Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.
c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.