Gündem ÖSYM merkezine sabah operasyonu

ÖSYM merkezine sabah operasyonu

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şaibeli sınava girip, bu kurumda işe başlayan iki kişinin hesabına adayların para yatırdığı tespit edildi. 3 ÖSYM çalışanı gözaltına alındı. Son 5 yılın tüm sınavlarında şaibe olduğu öne sürülüyor

ÖSYM merkezine sabah operasyonu

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın 2010’daki KPSS’de “örgütlü” kopya çekildiği iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada, Gülen cemaati mensuplarının, “Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında nasıl kadrolaştığını gözler önüne seren bir gelişme yaşandı. Soruşturma dosyasına giren MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) raporunda, soruların sızdırıldığı sınavda tüm soruları doğru bilen bazı adayların, aynı sınava giren iki adayın hesaplarına düzenli para yatırdıkları tespiti yapıldı.

Haberin Devamı

Para yatırılan iki adayın araştırılması ise bambaşka bir durumu ortaya çıkardı. Hesaplarına para yatırılan 2 adayın İbrahim K. ve İbrahim U. olduğu, bu ikilinin 2010’daki sınavdan aldıkları puanlarla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde göreve başladıkları anlaşıldı. Kopya çekildiği iddialarıyla iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavında İbrahim K.’nın 120 sorudan 115’ini, İbrahim U.’nun ise 120’de 109 soruyu doğru yaptığı anlaşıldı. İki kişinin cep telefonlarına ait HTS kayıtlarında soruları ele geçirerek adaylara dağıtan örgütün lideri olduğu iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri M.H.S. ile görüşmeler yaptığı anlaşıldı.

ÖSYM sessiz

Eski ÖSYM Başkan Ali Demir döneminde işe başlayan İbrahim K. ve İbrahim U.’nun, ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda soruların hazırlandığı merkezde 5 yıl görev yaptıkları, halen ÖSYM’de görev yapan Şule U. isimli bir kişi ile irtibatlı oldukları anlaşıldı. Şule U.’nun da, İbrahim K. ve İbrahim U. gibi 2010 KPSS’ye girdiği, iptal edilen Eğitim Bilimleri’nde 120’de 120, iptal edilmeyen Genel Yetenek’te 60’da 60 yaptığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Savcılık talimatıyla üç şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin 2010 KPSS puanıyla 5 yıldır ÖSYM’de görev yapması merkezin son 5 yıldır yaptığı tüm sınavları da şaibeli hale getirdi. ÖSYM Basın Müşavirliği, “Savcılık talimatı olmaksızın konu hakkında herhangi bilgi vermemiz mümkün değildir” açıklamasında bulundu.