Gündem ÖSYM, TYT örnek sorularını yayımlandı! İşte TYT örnek soru kitapçığı...

ÖSYM, TYT örnek sorularını yayımlandı! İşte TYT örnek soru kitapçığı...

06.12.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

ÖSYM, TYT örnek soru kitapçığını yayınladı. Merakla ve heyecanla beklenen YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin örnek soru kitapçığı öğrencilerin erişimine açıldı. Peki TYT'nin örnek sorularına nasıl ulaşılır? TYT sınavı ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları...

ÖSYM, TYT örnek sorularını yayımlandı İşte TYT örnek soru kitapçığı...

ÖSYM'nin internet sitesinde, üniversiteye girişte uygulanacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testinin(TYT) örnek soru kitapçığı yayınlandı.

Haberin Devamı

YGS ve LYS’nin kaldırılması sonucunda yeni üniversite sınavı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç tarafından açıklanmıştı. ÖSYM adayların heyecanla bekledikleri açıklamayı yaptı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) örnek soru kitapçığı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandı.

Kitapçıkta, Türkçe ve matematikten 40. Sosyal bilimlerden 25. Fen bilimlerinden 20 soru sorulacak. Toplam soru sayısı ise 125.

TYT ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞINA NEREDEN ULAŞILIR?

2018 Temel Yeterlilik Testi(TYT) örnek soru kitapçığına, http://www.osym.gov.tr/TR,13484/2018-ornek-soru-kitapcigi.html adresinden ulaşabilirsiniz.

TYT NE ZAMAN?

TYT'nin başvuru tarihleri 1-21 Mart'ta, geç başvuruların ise 4 Nisan'da yapılacak. 2018 YKS'nin birinci oturumu TYT, 23 Haziran'da, ikinci oturum ile Yabancı Dil testi de 24 Haziran'da yapılacak. YKS'nin sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

Haberin Devamı

YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

TYT’yi 2 oturuma bölen YÖK, sınavda soru sayısını 80’den 120’ye çıkarırken sınav süresi de 90’dan 135 dakikaya çıkarıldı.