Eğitim ÖSYM YDS sınav soruları açıklandı mı?

ÖSYM YDS sınav soruları açıklandı mı?

30.03.2016 - 08:42 | Son Güncellenme:

27 Mart'ta yapılan YDS sınav soruları hala açıklanmadı. YDS sınav sorularına ÖSYM'nin sınav arşivinden ulaşabilirsiniz. YDS sınav sorularının yanında YDS puan hesaplamanızı da internetten yapabiliyorsunuz. Ayrıntıları haberimizde.

ÖSYM YDS sınav soruları açıklandı mı

Günümüzde ana dilimizden ayrı ikinci bir dil bilmemiz oldukça önemli bir hal almıştır. Uluslar arası alanda ülkemizin oldukça geliştiği bu dönemlerde yabancı dil bilmek insana bir ayrıcalık kazandırmaktadır. Yabancı dil okulları, kursları ve yabancı dile ait birçok eğitim veren iş yerleri mevcuttur. Bu yazımızda sizler için bahsedeceğimiz yabancı dil ile ilgili olay ise ülkemizde yıllardır yapılmakta olan yabancı dil sınavlarıdır. Daha önceki yıllarda birçok farklı isim ile bilinen, ancak günümüzde adı YDS yani açılımı ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olarak kalmış durumdadır.


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yabancı dil seviyesi sınavı puanlandırmaları ve denk geldikleri seviyeler aşağıdaki gibidir.

90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilecektir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) hakkında bilmemiz gereken genel bilgileri ve YDS sınav sorularına ve YDS sınav sonuçlarına nereden ulaşacağınıza dair bilgileri yazımızda sizin için derlemiş bulunmaktayız.

YDS başvurusu yapmak isteyen bir adayın yapabildiği 3 farklı başvuru tipi vardır. İnternet, başvuru merkezleri ve posta aracılığı ile başvuru yapılabilen YDS başvuruları şu şekildedir.

İnternet üzerinden YDS başvurusu:

İnternet üzerinden YDS başvurusu yapabilmek için ilk olarak ÖSYM resmi sitesinin adaylarının işlem yaptığı resmi sitesi ÖSYM AİS yani ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapmanız gerekmektedir. Girişinizi T.C. kimlik numaranız ve sisteme kayıtlı şifreniz ile yapmanız gerekecektir. Girişini yaptıktan sonra sol tarafta bulunan sayfa menüsünden Başvurular kısmına tıklayıp YDS seçeneğine tıklayınız. Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup, onaylayınız.

Daha sonra sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranızı kullanarak ilgili bankaya yatırınız. Böylelikle sınav başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Başvuru merkezleri aracılığı ile YDS başvurusu:

Başvuru merkezlerine gitmeden önce anlaşmalı bir bankaya giderek sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranız ile yatırınız. Daha sonra banka dekontunu alarak bir başvuru merkezine gidiniz. Başvuru formu doldurup, imzalayınız. Banka dekontu ile birlikte yetkili bir kişiye teslim ettiğinizde başvurunuz gerçekleşmiş olacaktır.

Posta aracılığı ile YDS başvurusu:

YDS başvurusunu internet veya başvuru merkezlerinden yapamayacak olan adaylar için posta ile başvuru şu şekildedir. Adayın kendi adına doldurup imzalamış olduğu başvuru formunu, sınav ücretine yatırdığına dair banka dekontunu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş olan adaya ait vesikalık bir fotoğrafın posta içerisinde ÖSYM adresine gönderilmesi gerekmektedir. ÖSYM’ye ulaşmayan postalar için ÖSYM mesuliyet kabul etmemektedir. Postanız ulaştığı anda başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

İnternetin faydalarından biri de bu gibi YDS sınav sorularının ve YDS sınav sonuçlarının internet üzerinden yayınlanabiliyor olmasıdır. Günümüzün teknoloji sayesinde bu hizmetten yararlanabildiğimiz bir sınav da YDS sınavıdır. YDS sınav sorularına ve YDS sınav sonuçlarına ÖSYM resmi sitesinden ulaşabilmeniz mümkündür. Sınava hazırlanan adaylar için bu oldukça önemli bir şeydir. YDS sınav sonuçlarını yine ÖSYM’nin sonuç sayfasından açıklandığı zaman öğrenebileceksiniz. YDS sınav soruları ÖSYM'nin sınav arşivindedir.