Samsun Ot Yemekleri Festivali Başlıyor

Ot Yemekleri Festivali Başlıyor

16.05.2017 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

Ot Yemekleri Festivali Başlıyor

“İçinde Yaşadığın Güzelliklerin Farkına Var” sloganı ile yola çıkan, Samsun’un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Altyapı Birliği ile birlikte bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali” 17-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Yemek tarifleri kitapta toplanacak
Festival kapsamında “Yöresel Ot Yemekleri Yarışması” ve “En Çok Çeşit Yenilebilir Ot Toplama Yarışması” birlikte yapılacak. Festivalin diğer bir amacı ise yarışmaya katılan yemeklerin tariflerinin bir kitapta toplanarak, gelecek kuşaklara kalıcı bir kaynak bırakılabilmesi. Festivalde katılımcılar yöresel otlarla yaptıkları yemek çeşitlerini, doğadan topladıkları otları ya da bahçelerinde yetişen otları sergileyebilecek, evde yaptıkları reçeller ve turşularla da katılabilecekler. Yarın Bafra’nın Sürmeli Mahallesi’nde katılımcılar festival yemeklerinde kullanılacak yenilebilir otları toplamak için yarışacaklar. Sürmeli Mahallesi’ndeki ot toplama yarışmasının yanında “Fotoğraf makineni kap gel” etkinliği kapsamında doğada fotoğraf çekme teknikleri, fotoğraf eğitmenleri gözetiminde gerçekleştirilecek. 18 Mayıs Perşembe günü ise ot toplama yarışmasının 2. etabı Ondokuz Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi’nde ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte çocuklarla doğada resim, şiir kompozisyon ve doğada fotoğraf çekme etkinliği de yapılacak. Toplanan otlar jürinin değerlendirmesine sunulacak.

“Bereket tenceresinde özel ot yemekleri”
19 Mayıs Cuma günü festivalin yemek yarışmaları sevgi gölü etrafında kurulan stantlarda gerçekleştirilecek. Katılımcıların bölgemize özgü otlardan yaptığı ot yemekleri jürinin beğenisine sunulacak. Aynı gün ‘bereket tenceresi’ etkinliğinde usta aşçıların gözetiminde 65 çeşit ot kavurması yemeği hazırlanarak konuklara ikram edilecek. Usta şefleri canlı mutfak bölümünde özel yemekleri izleyicilerle birlikte hazırlayacaklar. 20 Mayıs Cumartesi günü canlı mutfak etkinliği, ünlü şeflerin hazırlayacakları yemeklerin katılımcılarla birlikte pişirilip sunulması gerçekleştirilecek. Festivalin son günü ise Samsun’un dört farklı turizm güzelliklerini barındıran bölgelere geziler planlandı. Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Ayvacık baraj gölü, Terme Miliç Tabiat Parkı gezileri düzenlenecek.