Dünya Otel baskını kanlı bitti: 20 ölü

Otel baskını kanlı bitti: 20 ölü

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başkent Kabil’de bulunan Intercontinental Oteli’ne dört silahlı kişi tarafından düzenlenen saldırıda, 20’ye yakın kişinin öldüğü, 10’dan fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Saldırıyı Taliban örgütü üstlendi...

Otel baskını kanlı bitti: 20 ölü

Afganistan’ın başkenti Kâbil’de bulunan Intercontinental Oteli’ne önceki gece yapılan saldırı ve baskın, saldırganlarla güvenlik güçleri arasında süren 13 saatlik çatışmaların ardından dün sona erdi. Afgan yetkililer, 20’ye yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 10’dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Kabil’deki otele baskın yapanların 5 kişi olduğu ve asker üniformalarıyla geldikleri bildirilirken, teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların 13 saat sürdüğü, saldırganların tamamının öldürüldüğü bildirildi. Çatışmalar sırasında pek çok kişinin otelden tahliye edildiği belirtilirken, saldırganlardan kaçmaya çalışan bazı müşterilerin de balkondan atladığı kaydedildi. Halk Sağlığı Bakanlığı, ilk belirlemelere göre 19 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunların bir kısmının yabancı uyruklu olduğunu ifade ederken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin rakamların artabileceğine dikkat çekildi.

Taliban üstlendi

Otelden sağ kurtulan görgü tanıkları da, yabancı ajans muhabirlerine yaptıkları açıklamalarda ölü sayısının resmi makamlarca verilen rakamların üzerinde olduğunu belirtmişti. Saldırganların bütün oteli dolaşarak hükümet yetkilileri ile yabancıları aradıkları ve silahlarını odalara boşalttıkları ifade edilirken, baskın sırasında otelde bir düğün ve 100 kadar kişinin katıldığı bilgisayar uzmanları kongresinin gerçekleştirildiği açıklandı. Otelin bir bölümünde yangın çıkarken, güvenlik birimlerinin müdahale ettiği sırada, saldırganların çok sayıda kişiyi rehin aldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Otel baskını kanlı bitti: 20 ölü

Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban internet üzerinde yaptığı açıklamada, “Beş savaşçısının çok sayıda yabancı ve Afgan düşmanını öldürdüğünü” belirtti. Taliban, 2011 yılında da aynı otele saldırıda bulunmuş, 10’dan fazla müşteri ve çalışan hayatını kaybetmiş, 9 saldırgan saatlerce süren çatışmanın ardından ölü ele geçirilmişti. Geçen yıl Taliban ve DAEŞ’in düzenlediği 20’nin üzerindeki saldırıda 500’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Yılın ilk günlerinde başkentteki bir güvenlik noktasına düzenlenen saldırıda 20 kişi ölmüş, en az 30 kişi de yaralanmıştı. ABD’nin Kâbil Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı, hafta sonunda otellerin saldırıya uğrayabileceği uyarısında bulunmuştu.

ANKARA KINADI

Türkiye, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kabil’de 20 Ocak gecesi bir otelde meydana gelen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananların bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu terör saldırısını şiddetle kınıyor, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” ifadesi yer aldı.