Ekonomi ‘Otellerde oda fiyatı iki kat yükseldi’

‘Otellerde oda fiyatı iki kat yükseldi’

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kerten Türkiye Ülke Başkanı Ruşen Kopmaz, “Türkiye’de bir süredir düşük seyreden oda fiyatları hızla yükseliyor. Oda fiyatları geçen yıldan itibaren yüzde 100 arttı. 2015’te 170 euro civarındaydı, son yıllarda 50-60 euroya düşmüştü. Şimdi tekrar 120-130 euroya çıktı. Zor zamanların bittiğini artık fiyatların yukarıya gideceğine inanıyoruz” dedi.

‘Otellerde oda fiyatı iki kat yükseldi’

The House Hotel ve Cloud7 gibi otel işletmeleriyle öne çıkan Kerten Hospitality; rezidans, paylaşımlı ofis ve restoran zinciri konseptleriyle yabancı yatırımcının ilgisini çekerek Türkiye’de hedef büyüttü. Grup, Avrupa ve ABD’ye seyahatler yapıp turist çekmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Kopmaz, üst segment tüketiciye hitap ettiklerini belirterek, “2018 yılından itibaren tekrar gelir düzeyi yüksek Batılı misafirleri Türkiye’ye çekebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kopmaz, markalı rezidansların, gayrimenkul projelerinin başarısı için önemli hizmetler sunduklarını belirtirken, marka farkındalığının ise metrekare başına düşen fiyatı yüzde 30’a varan oranlarda artırdığını söyledi.

5 yeni yatırım

Yeni projeleriyle ilgili olarak da bilgi veren Kopmaz, Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde yer alan Kerten Hospitality’nin Bükreş, Tiflis, Portekiz, İtalya’da da yeni projelerinin hayata geçirildiğini dile getirdi. Grubun son yatırımlarından biri olan 2 bin 500 adet oda ile ofislere ayrılmış 7 bin 500 metrekarelik alandan oluşan Mısır’daki projede de çalışmalar devam ediyor.