Denizli OTİZM YAZ EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

OTİZM YAZ EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

31.08.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

.

OTİZM YAZ EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Derneği’ne ücretsiz tahsis ettiği okulda otizmli çocuklara verilen tersine kaynaştırma eğitimi sona erdi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otizm Derneği’ne ücretsiz verilen ‘Otizmli bireyleri’n eğitim gördüğü okulda yaz dönemi eğitimleri sona erdi.
Down sendromlu gençlere yönelik hayata geçirdiği "Down Kafeterya" projesi ile bir ilke imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Denizli Otizm Derneği’ne 3 yıllığına ücretsiz okul binası tahsis etmişti. Bu kapsamda Türkiye’de ilk kez yapılan tersine kaynaştırmalı eğitim programıyla minikler, yeni arkadaşlıklar kurarken yapılan etkinliklerle hem eğlendi hem de öğrenme imkanı buldu.
Hafta içi her gün 13:00-17:00 saatleri arasında verilen eğitimlerde oyun temelli etkinliklere ağırlık verilirken, rutin faaliyetlerin yanı sıra günlük olarak değişen eğlenceli aktiviteler de yapıldı. 2 öğretmen, 1 psikolog ve her otizmli çocuğa eşlik eden bir yardımcı öğretmenin bulunduğu okulda, miniklerin mümkün olduğunca bağımsız hareket edebilmesi amaçlı aktivitelere öncelik verildi. 18 Temmuz’da başlayan eğitimler 26 Ağustos’ta sona erdi.