Gündem Otobüs otomobili altına aldı: 3 ölü, 11 yaralı

Otobüs otomobili altına aldı: 3 ölü, 11 yaralı

17.08.2014 - 13:28 | Son Güncellenme:

Aydın’ın Didim ilçesinde servis otobüsü, çarptığı bir otomobili zeytin tarlasına sürükledi. Kazada, 3 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Otobüs otomobili altına aldı: 3 ölü, 11 yaralı

Kaza, sabah saat 08.30 sıralarında Didim-Akbük karayolu Denizköy kavşağında meydana geldi. Turistik tesislere işçi taşıyan Mustafa Yenice (49) idaresindeki 09 TE 939 plakalı servis otobüsü, peş peşe iki araçla pikniğe giden ve kavşakta dönüşe geçen Hüsnü Yıldız’ın (29) kullandığı 48 UC 875 plakalı otomobile çarptı. Otomobili altına alarak sürüklemeye başlayan otobüs, yolun karşısındaki zeytinlik araziye kadar giderek güçlükle durdu. Kaza sonrası bir can pazarı yaşanırken, bölgeye polis, jandarma, 112 Acil Servis ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi geldi.

Haberin Devamı

Kazada, otomobil sürücüsü Hüsnü Yıldız ile Muteber Yıldırımçakar (78) hayatını kaybetti.

Otomobildeki Havin Yıldız (4), Berivan Yıldız, Songül Yıldırımçakar, 11 aylık Eylül Özközü, 1,5 yaşındaki Esin Yıldız ve Ameyra Yıldırımçakar (8) ile servis otobüsündeki 20’den fazla işçiden 6’sı yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Havin Yıldız ve Esin Yıldız ambulansla Didim Devlet Hastanesi’ne; Berivan Yıldız, Songül Yıldırımçakar ve Eylül Özközü Söke Devlet Hastanesi’ne; diğer ağır yaralı Ameyra Yıldırımçakar da Aydın ADÜ Hastanesine sevk edildi.

Ağır yaralı Havin Yıldız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kaza mahallindeki diğer işçiler başka bir araçla çalıştıkları tesislere ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Kaza sonrası Didim-Akbük karayolu bir süre trafiğe kapalı kaldı. Hurdaya dönen araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.