Gündem Otobüse gemi çarptı!

Otobüse gemi çarptı!

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’de içinde çok sayıda yolcunun da bulunduğu arabalı vapur ile kuru yük gemisi çarpıştı. Arabalı vapurdaki otobüs şoförü, ‘Hata arabalı vapurdaydı’ dedi

Otobüse gemi çarptı

Eceabat’tan Çanakkale İskelesi’ne seyir halinde olan GEZTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş.’ye ait Ezine arabalı vapuru ile Lübnan’dan Romanya’ya giden 88 metre uzunluğundaki Cook Adaları bandıralı Esperanza adlı kuru yük gemisi çarpıştı. Korkutan olayda ölen ya da yaralanan olmazken, arabalı vapurda büyük hasar oluştu. Kuru yük gemisinin ise balans tankında yırtık meydana geldi. Arabalı vapur, kaza sonrası Çanakkale İskelesi’ne kendi imkânlarıyla yanaştı. Boş olan kuru yük gemisi ise 9 römorkör eşliğinde Poyrazköy mevkiine çekildi. Arabalı vapurdaki otobüs şoförü Mustafa Gezer, “Hata bizim arabalı vapurdaydı. Boğazdan geçen geminin yolunu böldü ve çarpışma meydana geldi. İyi ki batmadık. Şükürler olsun hayattayız” dedi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Vapurda mahsur kaldılar
Dün akşam da ’Avşa Adası’ isimli arabalı vapur makine arızası nedeniyle yolda kaldı. Vapurda 1.5 saat mahsur kalan ve panik yaşayan yolcular, arıza giderilip arabalı vapurun iskeleye yanaşmasıyla karaya ayak basabildi.