Gündem Otobüsler kafa kafaya çarpıştı

Otobüsler kafa kafaya çarpıştı

21.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Iğdır’ın Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında tek şeride düşen yolda dün sabah iki yolcu otobüsü hatalı sollama ve sis nedeniyle çarpıştı. Kazada sekiz kişi öldü, 28 kişi de yaralandı.

Otobüsler kafa kafaya çarpıştı

İstanbul’dan Nahcivan’a gitmekte olan Ali Karadağ yönetimindeki otobüsle, Nahcivan’dan Iğdır’a gelmek için yola çıkan Hüseyin Otan’ın kullandığı otobüs, Dilucu Sınır Kapısına 20 kilometre kala, sisin etkili olduğu bölgede hatalı sollama nedeniyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler Ali Karadağ (44) ve Hüseyin Otan (38) ile altı yolcu yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı. Ölen yolculardan Turan’ın (40) da TIR’ını bırakarak Iğdır’a gelmek için otobüse bindiği öğrenildi. Bölünmüş karayolunun, kazanın olduğu bölgede Nahcivan’dan geliş yönünün onarım nedeniyle kapalı olduğu, bu nedenle tek şeride düşen yolda, zaman zaman kazaların meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da kazanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Otobüslerin sis ve hatalı sollama yüzünden karşılıklı olarak çarpıştığını belriten Alpman, kazanın olduğu karayolunda yol yapım çalışması olduğu için ulaşımın tek şeritten sağlandığını ifade ederek, “Dilucu Sınır Kapısı’na 20 kilometre mesafede yol yapım çalışmaları devam ettiği için tek şeride inen karayolumuzda iki otobüs kafa kafaya çarpışarak kaza yaptı. Yaralıların 5’inin sağlık durumu ciddi” dedi.

Kazada ölenlerden 5’inin Azerbaycan, 3’ünün de Türk vatandaşı, yaralıların da büyük çoğunluğunun Azeri olduğu öğrenildi.l