Gündem Hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı

Hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı

19.09.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

Çekmeköy'de, belediye otobüsünde bir hemşireyi  darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılmasının ardından yeniden  gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince  "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat  hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklandı.

Hemşireye tekme atan saldırgan tutuklandı

Otobüste hemşire Ayşegül Terzi'nin yüzüne tekme attığı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün yeniden gözaltına alınan ve ardından Anadolu Adliyesine sevk edilen Çakıroğlu'nun hakimlik sorgusu tamamlandı.

Haberin Devamı

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Abdullah Çakıroğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul’da bir hemşirenin otobüste yolculuk yaparken, şort giydiği için saldırıya uğramasıyla ilgili "Vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Buna benzer hadiselerde tutuklamayı zorunlu hale getirecek bir çalışma Adalet Bakanlığı’mız tarafından yapılıyor" dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Olay

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Çakıroğlu'nu gözaltına almıştı.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında, savcılığın talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu da işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Abdullah Çakıroğlu'nu Çekmeköy'deki evinde gözaltına almıştı.