Otomobil 100. yaşında yollarda olacak

100. yaşında yollarda olacak

23.10.2013 - 11:30 | Son Güncellenme:

Üretildiğinde tüm dünyaya damga vuran 1915 model Ford T marka otomobillerden biri, Bursa’da tekrar yollara dönmeye hazırlanıyor.

100. yaşında yollarda olacak

Bursa’da yaşayan kaporta ustası Ali Ersöz, günümüzde çok nadir olarak bulunan dünyanın en eski otomobillerinden 1915 model Ford T marka otomobili tekrardan hayata döndürüyor. Üretildiği dönem uygun fiyatı ve konforu sayesinde milyonlarca satan, günümüzde dahi en çok satan otomobiller sıralamasında ikinci sırada yer alan Ford T, yaklaşık 100 yıl sonra yeniden caddelerdeki yerini alacak.

Haberin Devamı

100. yaşında yollarda olacak

100. YAŞINDA YOLLARDA OLACAK

Bir iş adamı tarafından Amerika’dan getirtilen otomobilin tüm parçalarının tam olduğunu ve tamamen orijinal olarak restore edileceğini belirten Ersöz, “Araç diğer otomobillere göre çok farklı. Bazı bölümleri sac parçalardan yapılmışken, direksiyon ve tekerlekleri ise ağaçtan yapılmış. Biz tarihe tanıklık etmiş olan bu otomobili tamamen orijinal olarak fabrikadan ilk çıktığı anki haline döndüreceğiz. Şu an bu otomobilden Türkiye’de bulmak çok zor, dünyada ise çok az sayıda kaldı. Tekrardan caddelere döndüğünde muhtemelen birçok insan hayatında ilk defa böyle bir araba görmüş olacaktır” dedi.

100. yaşında yollarda olacak