Otomobil 2001 “jeep" yılı olacak

2001 “jeep" yılı olacak

09.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

2001 “jeep" yılı olacak

2001 “jeep yılı olacak


Otovizyon / ŞULE YÜCEBIYIK


       2001’de patlaması beklenen 4x4 pazarı için üreticiler hazırlık içinde. İşte 2001 model Range Rover ve BMW S X5’in gizli fotoğrafları

       Efsane sürüyor
       İster BMW ister Ford tarafından üretilsin, efsanevi Range Rover’ın 2001 modeli hazır bekliyor. Gizli fotoğrafları ele geçirilen üçüncü jenerasyon Range Rover’ın şasesinde daha fazla alüminyum kullanıldı. V - 8 motoru 4.4 litre hacminde olarak planlanan yeni Range Rover, hem spor hem de klasik bir stile sahip olacak. Planlar gerçekleşirse, yeni Range Rover, 2001 yılının ilk aylarında piyasaya sunulacak.

       Daha güçlü bir X5
       BMW 2001’de 4x4 pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Gelecek yıl pazara sunacağı X5 serisinin M versiyonu ile şansı yüksek görünüyor. en hızlı 4x4’ü üretme iddiasıyla X5 M’i geliştiren BMW, araç üzerinde agresif bir tasarım uyguladı. Yeni M versiyonunda 400 beygir gücünde bir motor kullanılacak. Aracın yıl sonunda piyasaya sunulması hedefleniyor.

       “Dünya Otomobili" skandala dönüştü
       Hyundai, Mitsubishi ve DaimlerChrysler’ın 2001 yılından itibaren ortaklaşa üretmeyi planladığı “dünya otomobili" projesi bir skandal haline dönüştü. Önceki gün, Hyundai Başkanı Lee Kaean tarafından tüm detaylarıyla açıklanan proje, aynı gün içinde DaimlerChrysler tarafından yalanlandı. DaimlerChrysler sözcüsü, “Hyundai ile küçük otomobil üretimi konusunda hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Geçmişte de iki şirket arasında böyle bir konu hiç gündeme gelmemiştir" dedi.Otomotiv çevrelerinde şaşkınlıkla karşılanan bu açıklamadan sonra gözler açıklamanın sahibi Hyundai Başkanı Lee Kaean’a çevrildi. Kaean’ın ne diyeceği merakla bekleniyor.

       Auto Motor & Sport dergisi artık Türkçe
       Almanya , Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Portekiz, Arjantin, Meksika başta olmak üzere dünyanın 20’den fazla ülkesinde yayınlanan Auto Motor&Sport dergisi Türkiye’de yayın hayatına başladı. Derginin bu sayısında yenilenen Mercedes C Serisi, makyajlanan Toyota Corolla ile mayıs sonunda ithal edilecek Skoda’nın minisi Fabia ayrıntılarıyla işleniyor. Ayrıca Mercedes firmasının tasarım şefi Murat Günak ile yapılan ropörtaj, BMW 3 serisinin crash testi bulunuyor.

       Rover 25’in yarısı değişti
       Rover’ın 45’ten sonra 25 modeli de Türkiye’de. İç ve dış tasarımı yüzde 40 oranında yenilenen Rover 25’in hedef kitlesi spor hatchback meraklısı gençler. Rover 25’in 1.4 lt hacmindeki motorunu 84 ve 103 beygir gücünde iki ayrı versiyonu bulunuyor. Aracın anahtar teslim fiyatı ise 32 bin 500 mark.

       Bora Variant Türkiye’de
       Volkswagen Bora’nın station wagon versiyonu Bora Variant Türkiye’de. Türkiye’de 1.6 litre 100 beygir gücünde motor ve Comfortline donanım paketi ile satılacak. Bu donanım paketinde ABS, dört hava yastığı, klima, alüminyum jantlar, yol bilgisayarı, yağmur sensörü standart sunuldu.