Otomobil AB Opel ve Vauxhall'un PSA'ya satılmasına onay verdi

AB Opel ve Vauxhall'un PSA'ya satılmasına onay verdi

06.07.2017 - 10:01 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği'nin tekelciliğe karşı birimi Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi PSA grubun Opel ve Vauxhall şirketlerini satın almasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını duyurdu.

AB Opel ve Vauxhallun PSAya satılmasına onay verdi

Avrupa Komisyonu, Peugeout, Citroen ve DS otomobillerini üreten PSA'ya Vauxhall ve Opel markalarını satın alması için yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin tekelciliğe karşı birimi PSA'nın General Motors şirketinin Avrupa kolu olan markaları satın almasını şartsız onayladığını, satın almanın rekabet kuralları açısından herhangi bir sorun teşkil etmediğini belirtti.

Mart ayında imzalanan 1.9 milyar sterlinlik anlaşma PSA grubu %17 pazar payı ile Avrupa'da Volkswagen'den sonra en büyük ikinci otomobil üreticisi konumuna getirdi.

Avrupa Komisyonu'nun raporunda komisyon araştırmasının sonucuna göre PSA grubu bu satın alıma rağmen Renault, Volkswagen, Daimler, Ford, Fiat ve Asyalı rakipleri karşısında pazarda zorlu rekabeti sürdürmeye devam edecek.

Fakat PSA ve BNP Paribas tarafından General Motors şirketinin Avrupa finans operasyonlarının satın alınması teklifi komisyon tarafından hala gözden geçiriliyor ve komisyonun kararını bu yılın sonlarına doğru açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

PSA Strateji Müdürü Patrice Lucas bugün azımsanamayacak ölçüde büyük bir adım attıklarını ve ekiplerin bu yıl sonuna doğru gerçekleşecek kapanış işlemleri için gerekli tüm şartarın başarısına odaklandıklarını belirtti.

Geçtiğimiz ay PSA grubun Finans Müdürü Michael Lohscheller Opel ve Vauxhall markalarının yeni yöneticisi olmuştu.

PSA grup geçtiğimiz yıl küresel bazda 3.5 milyon, Vauxhall/Opel 1 milyon ünite ürün sattı. Bu satın alma ile beraber PSA'nın satış hacmi 4.5 milyona çıkmış oldu.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü