Otomobil Antik Mavitur

Antik Mavitur

24.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Andriace - Theimiussa - Simena antik üçgeninde tekne turuna çıkarsan, Kekova adası boyunca uzanan batık kenti, Akdeniz’in en bakir yerleşim yerlerinden Üçağız’ı görürsün. Bir diğer bakire Kaleköyü’nde, balık ziyafeti çekersin. Korsan mağarasında; Hamidiye, Tersane, Burç koylarında tertemiz bir denizde yüzersin. Üstelik, bütün bunları bir güne sığdırırsın.

Antik Mavitur

1 Sabah kahvaltımızı Demre Noel Baba Meydanı’ndaki Yeşil Bahçe’de, fıçıyla portakal suyu eşliğinde yapıyoruz. (Tel:0242 871 5535) Oradan, antik kent Andriace’nin önünden geçip,  Demre’nin limanı Çayağzı’na geliyoruz. Teknemize binip, denize açılıyoruz.

2 İlk durağımız, Aşırlı Adası’nın güneyindeki Korsan Mağarası.  Teknenin, içine girip manevra yapabildiği büyüklükteki mağarayı görünce hayran kalıyoruz.

3 Girişindeki kayalıklarda, yağlı boyayla çizilmiş bir Türk bayrağının yer aldığı Hamidiye Koyu’na geliyoruz. İlk yüzme molamızı burada veriyoruz. Koy adını, Birinci Dünya Savaşı sırasında, Hamidiye zıhlısının burayı mesken tutmuş olmasından alıyor. 

4 Ardından Kekova Adası’na geçiyoruz.  Doğu batı istikametinde kıyı kıyı sahili takip ediyoruz.  Bir deprem sonucu büyük bölümü sular altında kalan Simena antik kentinin üzerinden geçiyoruz.

5 Törenin en hareketli ve renkli koylarından Tersane’ye ulaşıyoruz. Pırıl pırıl denizinde, batık kentin kalıntıları üzerinde yüzüyoruz. Fatma Altan, kızı Fatoş ile birlikte teknemize yanaşıyor. Birbirinden güzel oyalarını sergiliyor.

6 Akdeniz’in bekaretini koruyabilmiş en otantik yerleşme yerlerinden Üçağız’a geliyoruz.

                                                    

7 Üçağız’dan Simena’ya doğru devam ederken, Theimiussa antik kentinden arta kalan sıra sıra lahitlerin önünden geçiyoruz.

8 Simena (Kale Köyü), karşıdaki Kekova adasına kadar uzanan batık kentin, deprem sonrasında ayakta kalmayı başaran bölümü oluyor. Kalesi içindeki doğal bir kayaya yontulmuş tiyatrosu, dünya antik tiyatrolarının en küçüğü olma özelliği taşıyor. Tekne turlarında yemek molası burada veriliyor.
Sahilde yan yana sıralı keyifli restoranlardaki enfes mezelerin, balıkların tadına doyum olmuyor.

9 Son yüzme molamızı, adını tepesindeki bir kaleden alan Burç Koyu’nda veriyoruz. Duşumuzu, hemen sahilinden çıkıp denize karışan tatlı ve buz gibi suyu ile alıyoruz.  Yanımızda getirdiğimiz karpuzu da burada çatlatıp, afiyetle yiyoruz.

000.0 km Antalya. Konyaaltı, Lara, Kundu plajları senin, Antalya Kaleiçi benim olsun. Bana göre burası ülkemizin en özgün turizm merkezlerinden biridir. Otel, motel, alışveriş ve yeme içme yerleri açısından çok zengin ve renklidir. Buranın keyfine varabilmek için, en az 3-5 gün kalmak gerekir. 
040.0 km Kemer. Batı Antalya’nın kalbi Kemer’de atar.  Tatil köyleri, oteller, hastaneler, hemen her bankanın şubesi buradır.  Kemer, özellikle turizm sezonunda 24 saat ayaktadır.
090.0 km Kumluca. Türkiye’nin hemen tüm pazarlarına girip çıkmışlığım vardır. Meyve sebze cenneti Kumluca’nınki  en geniş ve taze ürün yelpazesine sahip olanlardan biridir. Nitekim yöreye gelen yabancı turistlerin de vazgeçilmez ziyaret yerlerindendir.
106.0 km Finike. Daha çok eşsiz lezzetteki portakalıyla ünlüdür. Güneşinin doğuşuna, marinasının manzarasına, çevresindeki  kumsallara ve turkuaz renkli koylarına bayılmamak elde değildir.  Hemen arkasındaki Arykanda antik kenti muhteşemdir.

                                              
7.0 km Plajlar. Finike - Demre  karayolu, oya gibi işlenmiş girintili çıkıntılı sahili takip eder.  Her virajı, birbirinden çekici koylar ve plajlar süsler. Yolun keyfini, ben gibi yavaş giden çıkarır. 
135.0 km Demre.  Myra, Andriace antik kentleri ve Noel Baba Kilisesi ile ünlü Derme, seracılığın en geliştiği yörelerdendir. Meyve sebzeden yana yok yoktur.  Geniş kumsalların çevrelediği denizi tertemizdir. Limanı Çayağzı,  Kekova’ya açılan iki kapıdan (Diğeri Üçağız) biridir.
24 saat açık
Finike girişindeki Bulvar Market, 24 saat aralıksız açıktır. Evlere ve yatlara 24 saat motorlu servisi vardır. Ürün yelpazesi geniş ve kalitelidir.
Tel 0242 855 3818