Otomobil Aston Martin, Tesla’ya Rakip Oluyor!

Aston Martin, Tesla’ya Rakip Oluyor!

19.08.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

Aston Martin iki yıl içerisinde Rapide modelinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tesla için güçlü bir rakip geliyor 800 beygir gücünde olacak bu 4 çeker arabanın yaklaşık 321 kilometrelik bir...

Aston Martin, Tesla’ya Rakip Oluyor

Aston Martin iki yıl içerisinde Rapide modelinin elektrikli versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tesla için güçlü bir rakip geliyor 800 beygir gücünde olacak bu 4 çeker arabanın yaklaşık 321 kilometrelik bir mesafesi olacak. Ayrıca elektrikli bir DBX modelide yolda. Aston Martin elektrikli Rapide modeliyle Tesla Model S’i yerinden etmeye hazırlanıyor. Şirket CEO'su Andy Palmer Pebble Beach Concurs d’Elegance’da bu modelin haberini bizzat kendisi duyurdu. Ayrıca deneme sürüşlerinin başladığını da ekledi. Elektrikli Rapide büyük ihtimal içten yanmalı versiyonunun yerine geçmektense onun yanında yer alacak. Fiyatının ise şimdilik 200.000 bin ile 250.000 dolar olacağı yönünde. Aston Martin bu aracında performansı ön plana çıkaracak. Palmer’ın açıklamalarının arasında “Sıradan bir yarış pistinde yada Nordschleife’de bir kaç tur atabileceksiniz.

Haberin Devamı

Bu Ludicrous modu ile 500 metre gitmekten iyidir.” Geçen cümle Tesla’nın yeni güncellemesini direkt olarak hedef alıyor. Palmer daha önce aslında sözlerinin arasında Rapide’den bahsetmişti. Palmer bu yılın başlarında elektriğin Aston Martin için birincil öncelik olacağını söylemişti. Bu hareketle beraber elektrikli araba piyasası oldukça kızışacak gibi.